Ivković novi trener Želje, pomoćnik će mu biti Armando Marenzi

Ivković novi trener Želje, pomoćnik će mu biti Armando Marenzi
FK Željezničar

Upravni odbor FK Željezničar donio je odluku o novom šefu stručnog stožera, a riječ je o hrvatskom stručnjaku, Tomislavu Ivkoviću.

– Prvo se želim zahvaliti ljudima iz kluba i novoj upravi, iznenadilo me prvo to što je na sastanku prisustvovalo četvero ljudi iz Upravnog odbora. Primijetio sam da su itekako zainteresirani i motivirani da naprave zajedno sa mnom puno boljeg Želju nego što je bio prošlu sezonu. Poenta priče bila je da moramo krenuti od nule, da klub dovedemo u normalno stanje. Klub ima problem, a to su financije koje se moraju brzo riješiti. Radimo ozbiljan projekt i u taj projekt ulazi Omladinska škola jer danas nema kluba u regiji da može živjeti bez svojih igrača. Nitko kao domaći igrači ne mogu motivirati i zadovoljiti publiku. Moramo što prije stabilizirati ekipu, napraviti dobru selekciju igrača, da vidimo tko od domaćih igrača i juniora ima kvalitetu da se priključi. Vidjet ćemo kako se radi u Omladinskoj školi, što možemo poboljšati i što možemo napraviti da rad bude još bolji. Dakle, radi se o dogovoru koji obuhvaća jedan ozbiljan posao, kazao je Ivković dodavši:

– Došao sam i iz razloga jer ipak imponira poziv Želje. Željo je institucija i Božji putevi su čudni i idu preko svih mogućih dolina, rijeka, brda jer moj trenerski idol i čovjek s kojim s povezan prijateljski godinama je Ivica Osim. Sjećam se da je i on došao u Želju 1978. godine i da je iz ničega napravio čudo gdje je stavio domaće talentirane igrače, Baždarevića, Čapljića, Bahtića i mnoge druge. Razmišljam kao on, nisam čovjek koji trči za titulama, trener sam koji voli stvarati igru i igrače, toga sam puno napravio u Hrvatskoj, lista igrača koji su radili sa mnom i koji su dobili šansu da debitiraju je dugačka. Uvjerenje Uprave me potaknulo i da probamo zajedničkim snagama napraviti projekta. Neće to biti preko noći, apeliram na navijače da ono što je bilo pokušaju zaboraviti, moraju podržati ekipu u teškim vremenima. Lako je kad se pobjeđuje, treba imati suport kada su loši rezultati. Stvaranje ekipe je proces koji traje, Uprava kluba je rekla da nema rezultatskog pritiska i da ćemo tako napraviti dobar posao, ako se svi budemo tako ponašali i razmišljali onda ćemo napraviti dobre stvari, a ako dođu druga razmišljanja pokvarit ćemo posao.

Ivković će u narednim danima stići u Sarajevo, a prozivka fudbalera i prvi trening na rasporedu su u ponedjeljak u 9 sati. S Tomislavom stiže i njegov pomoćnik, Armando Marenzi.