Ivica Šurjak fizički nasrnuo na glavnog suca Batinića

Hajduk, ivica šurjak, Šurjak Hajduk

Revoltiran suđenjem Ivica Šurjak nasrnuo je nakon susreta Hajduka i Dinama na prvog arbitra utakmice Damira Batinića, doznaje Slobodna Dalamacija.

U tunelu koji vodi od travnjaka do svlačionica član uprave Hajduka zadužen za struku izgubio je kontrolu nakon “predstave” osječkog dijelitelja pravde koja je na trenutke zaista bila ispod svakog kriterija te ga odgurnuo!

Navodno je Šurjak Batinića odgurnuo rukama prema tijelu, pri čemu nije došlo do ozljeđivanja suca, a nakon čega su ga prisutni odmaknuli od osječkog djelitelja pravde. Šurjaku nakon ovog postupka slijedi i prijava disciplinskih organa Hrvatskog nogometnog saveza te izgledna oštra kazna. Batinić je prijavio napad, koji je navodno unesen u zapisnik susreta.

rjak definitivno nije bio jedini koji je imao štogod prigovoriti sucu nakon susreta jer je Batinić nakon svog posljednjeg zvižduka s travnjaka ispraćen salvama uvreda i zvižduka s tribina, no to ni u kom slučaju ne bi trebalo biti opravdanje. Batinić je htio derbi držati pod kontrolom pokušavajući se u početku što manje hvatati kartona, na čemu je u nekoliko navrata u prvom dijelu i previše inzistirao (prekršaji Andrića, Kovača, Lovrena...).

U nastavku se 34-godišnjak, inače i međunarodni sudac kojem je ovo bio debi u najvećem hrvatskom derbiju, potpuno izgubio. Prvo je propustio svirati igranje rukom Strinića kod drugog pogotka Hajduka, a zatim je uslijedio čitav niz spornih odluka na štetu Hajduka.

Čini se kako je pogriješio kod isključenja Borisa Pandže (dva žuta kartona u šezdesetak sekundi), oštrog prekršaja Slepičke na Andriću, te brojnih drugih prekršaja i prosudbi koje su podsjećale na vremena ogleda Hajduka i Croatije.