IVANKOVIĆ "Ovo je najveći protivnik ikada u Mostaru"; BILBIJA "Cijeli život sam radio za ovo"

Mario Ivanković i Nemanja Bilbija
hercegovina.info

Nogometaše HŠK Zrinjski sutra očekuje posljednja europska utakmica u ovoj sezoni. Pod Bijeli Brijeg dolazi najveći klub ikada, engleska Aston Villa. Uoči sutrašnje utakmice u prostorijama HŠK Zrinjski održana je konferencija za medije, a pred predstavnike medija stigli su trener Plemića Mario Ivanković i kapetan Nemanja Bilbija.

"Ovo je najveći protivnik koji je dolazio i igrao u Mostaru. Radi se o ekipi koja možda igra najbolje i najatraktivnije u Europi. Imaju trenera koji ima šest ili sedam europskih titula i to dovoljno govori o svemu. Ova je utakmica klubu došla kao nagrada za godine truda i rada, baš kao igračima i nama svima, utakmica za uživanje. Moramo sutra odigrati najbolje što znamo, a rezultat će biti kakav bude. Atraktivnim susretom moramo počastiti sve naše navijače", rekao je Ivanković.

I za njega je ovo velika utakmica.

"Sigurno. Velika je čast što ću voditi momčad protiv jedne takve ekipe".

Zna se kakva momčad dolazi pod Bijeli Brijeg, no ima li možda i ona svoje mane upitan je Ivanković.

"Sigurno je da ih svaka ekipa ima, ali oni su ih sveli na minimum. Najsvježiji primjer su utakmice protiv Arsenala i Manchester Cityja. Nevjerojatan je podatak recimo da imaju omjer 22 prema 2 u udarcima na gol na utakmici protiv Cityja. To dovoljno govori. Iako je to neki drugi svijet za našu razinu ne pribojavamo se utakmice. Spremni smo i nadam se da smo se barem malo odmorili od utakmice po teškom terenu u Posušju".

Raspored je za Zrinjski zgusnut. U ponedjeljak Plemiće čeka i derbi protiv Sarajeva.

"Imamo taj problem. Znamo svi da nam je Sarajevo puno važnija utakmica, ali isto tako privilegija da igramo jesenji dio europske utakmica i renome sutrašnjeg protivnika ne smije biti u drugom planu. Izlazimo na teren s najspremnijim igračima sutra, a onda ćemo tek razmišljati o ponedjeljku i Sarajevu".

Aston Villa bi unatoč bodovnom stanju mogla istrčati u najjačem mogućem sastavu.

"Radili smo sve moguće analize i gledali njihov raspored i razmišljali da neće doći u najjačem sastavu, ali prema zadnjim informacijama dolaze s najjačim snagama. To je i privilegija. Nemojte me krivo shvatiti, ali bolje je da brani jedan od najboljih svjetskih vratara Martinez nego neki mladi vratar. Čast nam ih je ugostiti, a i gledatelji će vidjeti velike zvijezde. S te strane ja se radujem".

Ivanković neće kalkulirati sa sastavom kako bi neke igrače sačuvao za Sarajevo koje je u ovom trenutku znatno važnija utakmica.

"Rekao sam već, ulazimo s najspremnijim i najboljim sastavom u ovom trenutku. Odigrali smo duplo više utakmica od svih u ligi. Imamo problema s rotacijom, ozljedama i kartonima. Nekih 14 ili 15 igrača iznose ovo sve i tako će biti sutra i u ponedjeljak. Mi nemamo roster da možemo previše mijenjati. Važno je jedino da se sutra nitko ne ozljedi".

Kapetan Plemića Nemanja Bilbija rekao je kako su ovo trenutci za uživanje te da je cijeli život radio za ovakve utakmice.

Mario Ivanković i Nemanja Bilbija

"Privilegija je velika. Imamo dosta poraza i samo jednu pobjedu protiv AZ-a. Dobili smo jaku grupu i borili smo se za ovo. Cijelu karijeru sam se borio za ovo i u 33. godini je došla europska grupna faza. Svi uživamo u ovom trenutku".

Utakmica u Birminghamu mu je ostala u lijepom sjećanju unatoč porazu.

"Tako je. Ostaje samo žal što se tiče tog zadnjeg napada. Nekih 95 minuta smo se branili i borili. Imao sam veliku priliku u prvom dijelu, ali je nisam uspio iskoristiti, možda bi bilo drugačije da jesam. Kao mali smo svi gledali utakmice Premier Lige, a onda igraš na jednom od tih stadiona. Uživao sam, Premier liga je najbolja liga na svijetu".

"Možda još nismo ni svjesni koja ekipa dolazi u naš grad, Mostar i BiH. Navijači neka nas podrže što god bilo. Jer za nekoliko godina će se pričati kakav je ovo uspjeh bio".

Pritiska uoči utakmice nema.

"Nema nervoze, najveća je bila protiv Urartua. To smo čekali da prođemo godinama pa da uđemo u neku od grupa. Tu je bip baš veliki pritisak. Što se tiče Aston Ville u Birminghamu nitko nije bio nervozan, uistinu smo uživali. Ovdje utakmica neće biti drugačija. Ponosni smo i uživat ćemo u sutrašnjoj utakmici".

Ivanković i Bilbija zahvalili su navijačima Zrinjskog koji su im uvijek dodatni igrač.

"Želim zahvaliti navijačima na velikoj podršci i velikom broju na svim ovim europskim utakmicama. Neka i sutra kao i do sada pokažu fer i sportsko navijanje. Mi ćemo na terenu odigrati ovu utakmicu za njih", rekao je Ivanković.

Bilbija je dodao kako se i sami nogometaši čude koliko navijača ide na duga putovanja.

"Od Armenije do AZ-a u Nizozemskoj smo imali dvanaestog igrača i po tko zna kojim put im zahvaljujem. U svlačionici između sebe nekada komentiramo otkuda navijačima snaga i volja ići na duga putovanja. Hvala im na ovom predivnom europskom putovanju", zaključio je Bilbija konferenciju.

Utakmica između HŠK Zrinjski i Aston Ville igra se sutra (četvrtak 14. prosinac) na stadionu 'HŠK Zrinjski' s početkom u 18:45 sati.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.