Ivan Santini: U poluvremenu sam odjenuo majicu iz Međugorja, da pokažem da sam Božji igrač!

Ivan Santini, zadar, standard, belgija, Međugorje
...kaže hrvatski napadač koji je belgijskom nogometnom klubu Standard Liège donio prvi trofej nakon pet godina, kaže dvadesetsedmogodišnji Zadranin za goal.com.

Ivan Santini u nedjelju se upisao u povijest Standarda i(z) Liegea. Hrvatski napadač odveo je svoju momčad do osvajanja belgijskoga Kupa, Santini je bio junak velikog finala u kojem je s golom i asistencijom srušio Club Brugge. Standard je slavio s 2:1, a nogometnu je Belgiju oduševio - Santini!

Dan kasnije stasiti je napadač imao "novu borbu", ovoga puta sve je išlo nekako teže. Na "drugoj strani" našla mu se kćerkica Iva, a Santiniju se ipak mnogo lakše "hrvati" u suparničkom šesnaestercu...

"Haha, stvarno je to puno lakše. Puno je teže s kćerkicom, nego Club Bruggeom" sa smješkom je rekao u razgovoru za Goal Ivan Santini, pa dodao:

"Čudo kakav je ovo osjećaj! Još mi je sve nekako friško, emocije se još nisu slegnule. Mora mi se sve to nekako posložiti u glavi, ali osjećaj je odličan. Baš cijeli grad slavi ovaj uspjeh. Navijači su nas dočekali u Liegeu, pa nam pripremili lijep doček. Otišli smo na stadion, tamo je bila postavljena velika bina. Navijači su nam skandirali, zajedno smo pjevali. Ma Liege jednostavno živi za nogomet, nema ljepšeg osjećaja od ovoga!"

Nakon uspješnog zgoditka navijačima je pokazao majicu s porukom iz Međugorja.

"To je bila moja majica iz Međugorja koju nikada prije nisam nosio ispod dresa. Ma nisam ju nosio niti u prvom poluvremenu, no onda sam je odlučio odjenuti na poluvremenu. Zašto? Htio sam svima pokazati da sam Božji igrač! I svima ju pokazati bez obzira pobijedimo li ili izgubimo. Da ne ispadne kako ju nosim samo u vrijeme slavlja. I eto, zabio sam pobjedonosni gol. To je bilo Božje djelo."

Na dodjelu medalja Santini je stigao ogrnut hrvatskom zastavom i ponosno pokazao od kuda je i gdje pripada.

"Uh, stvarno je bilo puno hrvatskih zastava na stadionu, odmah sam dohvatio jednu, pa neka je svi vide. Neka svi znaju odakle sam i gdje pripadam", ponosno ističe.

"Puno je pravih igrača ovdje, u Standard dolaze igrači iz jako velikih klubova. Meni može biti čast s njima igrati i napredovati uz njih", zaključio je Ivan Santini.