IVAN PERIŠIĆ "Hajduk mi je oduvijek bio prvi san"

Ivan Perišić potpisao za Hajduk
Hajduk.hr

Saga je konačno privedena kraju. Ivan Perišić se vratio u Hajduk. Izazvalo je delirij navijačkog puka. More komentara zatrpalo je Hajdukove profile na društvenim mrežama. Perišić je iz Tottenhama stigao na posudbu do kraja sezone, a nakon toga će potpisati jednogodišnji ugovor sa splitskim klubom. Za Bijele bi trebao debitirati u ovoj sezoni kada se oporavi od ozljede križnog ligamenta, prenosi Slobodna.

Prvi se javnosti obratio predsjednik Lukša Jakobušić.

- Započeli smo prije tri godine povratko Lovre Kalinića, pa Marko Livaja, Nikola Kalinić, Danijel Subašić i sada vrhunac s Ivanom Perišićem. Ugovor o posudbi je do 30. lipnja. Ivan će igrati za jedan euro. Nema pritiska kad će se vratiti. Naš glavni cilj je sljedeća sezona. On će biti u Hajduku i sljedeće sezone. Dogovorili smo i bonuse za grupnu fazu europskih natjecanja. Dogovorili smo i za dva prijelazna roka, i u ljeto i u zimu se može napraviti transfer.

Red je došao i na Perišića.

- Bilo je problema sa spavanjem. Hvala svima na dobrodošlici. Počeo sam trčati prije 10-15 dana. Sve je okej. Nadam se da ću što prije biti na terenu. Povratak bi mogao biti u travnju, ali ne znam točno kada. Pratimo svaki korak, nećemo žuriti. Idem u Beograd, tamo sam 80 posto rehabilitacije napravio s doktorom Milutinovićem koji me prati. Napredujemo dobro. Radimo svaki dan, cijeli dan. Krajem drugog mjeseca se vraćam u Split.

- U ljeto je bilo blizu, ali nije se dogodilo. Ovo je novi test za mene, za moju glavu. Sve ide dobro za sada, vratit ću se još bolji.

Prekinuo je Ivan novinara Tonija Bilića...

- Dajte i nekome drugome riječ. Odmah je počelo rešetanje - kroz smijeh je govorio Ivan i dodao: nećete me često vidjeti tu aludirajući na njegovo "izbjegavanje" medija...

- Moramo biti najbolji u svemu, u radu i trčanju ako mislimo postići što želimo.

Prošlog ljeta vladala je prava histerija oko povratka.

- Nije bilo ugodno, pretjerano je bilo sve, zbog djece i obitelji.

Odgovorio je i plaši li se pritiska navijača...

- Tko je prošao San Siro, onda se ne boji nikakvog pritiska. Želim Hajduku pomoći da uđe u Europu. Dugo se nije igralo.

Zna Perišić kako je osvajaju titule.

- Mislim da imamo ekipu. Vidi se kroz zadnjih nekoliko utakmica i kroz publiku, puni su stadionu. Trebamo svakog igrača i navijača, samo zajedno možemo napraviti velike stvari.

Hoće li vam faliti Lukšini pozivi?

- Bio je malo dosadan, haha. Uporan je, takav sam i ja. Ne prihvaćam ništa ispod prvog mjesta.

Predsjedniče, hoće li biti toga još?

- Na dobrom smo putu.

Volio bi se Ivan vratiti za Euro, spreman i zdrav.

- Važno mi je bilo početi trčati. Jedva čekam balun i teren. Nakon ovakve ozljede se ide polako. Idemo korak po korak, pa ćemo vidjet. Motiva imam itekako, vratiti ću se još bolji. Treniram od osam do osam. Nadam se da će to biti dovoljno da pomognem Hajduku i reprezentaciji.

Frustrira li te čekanje?

- Da, to je novi izazov za mene. Prvih mjeseci je bilo teško za glavu. Ovakve stvari te ojačaju. Ako se postaviš tako, moguće se vratiti gdje sam stao.

- Svi smo sanjali Hajduk. Nadam se da će se debi dogoditi što prije. Na Petici smo gledali sve lige, pa su se pojavljivali i drugi snovi. Ali Hajduk je bio prvi san, to je sigurno.

- Ako se dogodi, titula s Hajdukom bit će vrhunac.

Nakon velikih klubova i gostovanja, slijedi ono u Koprivnici...

- Nemam s tim problema, kao mali igrao sam i u Srinjinama, da se netko ne naljuti.

Možeš li utjecati na igrače da izvuku još 20 posto iz sebe?

- Nadam se da mogu. Prošao sam sve, jake lige. Već sam u kontaktu s trenerima. Ima nas iskusnijih koji možemo utjecati

Jesi se čuo s Livajom?

- Vidjeli smo se prije Božića. Vidjet ću se ovih dana sa svima.

Tko vam se prvi javio?

- Pričao sam s oba Kalinića. I Odjidjom.

Sjetio se Ivan i zahvaliti.

  • Hvala Ferru što mi je omogućio moj dres brojem četiri.
  •