Inter i Chelsea u Milanu za nogometne sladokusce

Nakon što su se u utorak igrale dvije utakmice Lige prvaka, večeras se igraju još dva susreta. U utorak navečer je Stuttgart bio bolji od Barcelone, ali na kraju nije slavio, a Bordeaux je s gostovanja u Pireju u Francusku ponio pobjedu, . 

Utakmica koja privlači sve zaljubljenike u nogomet

Dvoboj između Intera i Chelsea je susret za sve prave nogometne sladokusce. S jedne strane talijanski stručnjak na klupi Engleza, Carlo Ancelotti, a s druge strane bivši trener Chelsea, a sad na klupi Intera, Jose Mourinho.

Dvoboj dva vrhunska trenera i dvoboj dvije vrhunske momčadi.

Domaća momčad Intera ima jednu veliku boljku u Ligi prvaka, a to je psihička blokada igrača tog kluba, koji u posljednjih par izdanja ne mogu nikako proći osminu finala. Čak i onda kad su bili favoriti ispadali su. Jednostavno ne mogu probiti tu psihičku barijeru knockout faze.

Iako imaju sjajnu momčad, u kojoj igraju Samuel Eto'o, Lucio, Wesley Sneijder, Esteban Cambiasso, nikako ne mogu doći do četvrtfinalnog dvoboja. 

Mourinho na 'pogrešnoj' strani

Jose Mourinho
Sad ih je 'zapao' jedan od najtežih mogućih protivnika, Chelsea, i iako se nadaju da mogu proći dalje, bit će jako teško, jer Chelsea je sve, samo ne 'lak zalogaj'. Možda sada pod vodstvom Josea Mourinha uspiju doći do toliko željenog četvrtfinala, jer kontroverzni Portugalac je sjajan trener, a i upoznat je s radom u Chelseau. 

S druge strane nalazi se momčad Chelsea, koja je trenutno vodeća momčad Premiershipa i jedna od najboljih momčadi Europe. 

U posljednje vrijeme uzdrmani su zbog seksualne afere svog kapetana John Terrya, ali on se polako oporavlja od silnih medijskih natpisa o njemu, a i navijači mu daju bezrezervnu potporu da preboli ovo teško razdoblje u privatnom životu.

Ono što je dobro je da Terry nastvlja igrati na vrhunskoj razini bez obzira na probleme.

Obrana Intera mora naći način da zaustavi Drogbu

Tu je i Frank Lampard, koji daje 'ton' igri 'Bluesa' i bez njega je momčad Chelsea nezamisliva. Ta dva igrača, uz Didedra Drogbu, su glavni pokretači svih napada. Drogba ove sezone igra u vrhunskoj formi i bit će glavna opasnost po vrata Julia Cesara. Ove godine napadač Chelsea je 'srušio' mnoge obrane, a navijači Chelsea se nadaju da će to ponoviti i večeras.

Sigurno nas očekuje spektakularna utakmica na Giuseppe Meazza stadionu, a tko će izvući bolji rezultat pred uzvrat u Londonu saznat ćemo oko 23 sata. U drugom susretu sastaju se CSKA Moskva i Sevilla.

Sevilla favorit u Moskvi

Sevilla u Moskvu putuje prepuna ozlijeđenih igrača, a jedan od njih je i njihova udarna 'igla' u vršku napada, Luis Fabiano.

To je napadač koji ove godine igra u životnoj formi i koji drži Sevillu u vrhu španjolskog prvenstva, a on ih je, najviše uz pomoć Jesusa Navasa i doveo u osminu finala Lige prvaka.

Otežavajuća okolnost za Sevillu bit će i to što je u Moskvi prije dva dana pao rekordan snijeg i što se igra na umjetnoj travi, na koju igrači Seville nisu naviknuti, kao ni na snijeg, jer ipak dolaze iz tople Andaluzije.

CSKA vidi svoju šansu baš u ta dva segmenta. Ruska zima i umjetan teren na kojem igraju skoro svaki dan im je jaka strana. Navijači 'vojničkog kluba' nadaju se da bi mogli iznenaditi Sevillu, koja je ipak veliki favorit u ovom dvoboju.

Iako je i ovaj susret veoma zanimljiv i napet, ipak će pasti u drugi plan zbog dvoboja koji se igra u Milanu.

javno.com