INOZEMNI USPJEH Bivši igrač Zrinjskog i Sarajeva vodi svoju momčad prema naslovu prvaka

Hrvoje Miličević, Zrinjski, Sarajevo, aek larnaca, cipar

Iza bivšeg stopera FK Sarajevo Hrvoja Miličevića i više je nego sjajna sezona u ciparskom prvenstvu.

Njegov AEK Larnaca apsolutno je najveći hit prvog dijela sezone i samo su milimetri dijelili njegov tim da polusezonu završi na prvom mjestu. U posljednjem kolu prvog dijela sezone AEK je na svom terenu neočekivano poražen od ekipe Paphosa te je na kraju ekipa Apollona za jedan bod pretekla tim iz Larnace.

Od 14 utakmica, Miličević je odigrao 13, a propustio je samo jedan meč zbog lakše povrede. Bivši stoper Bordo tima te Zrinjskog izuzetno je zadovoljan svojim učinkom kao i učinkom svog tima za koji kaže da ga nitko nije vidio ovako visoko uoči početka sezone.

Miličević je jedan od bolje ocijenjenih igrača svog tima, a samim tim jedan i od boljih u ligi i očigledno je da je svoje odlične partije iz bordo dresa podigao na još jednu veću razinu.

"Prije početka sezone primarni cilj nam je bio biti u zoni koja vodi u europska natjecanja", govori Miličević za SportSport.ba i dodaje:

"No kako je vrijeme odmicalo mi smo bivali konstantno u vrhu i tek nas je ovaj posljednji poraz 'skinuo'. Ako ovako nastavimo sigurno je da će se pokušati napasti i prvo mjesto. Što se tiče mene, kada sad pogledam iza sebe, mislim da sam napravio pun pogodak. Došao sam u jednu izuzetno zdravu sredinu, u jedan sjajno, mogu reći vrhunski organiziran klub. Na čelo kluba vratio se direktor koji je vodio klub u vrijeme kada je klub uspio izboriti grupnu fazu Europa Lige. Prisutna je želja za napretkom iz dana u dan, a AEK je prije par godina dobio i vrhunski stadion iz četvrte kategorije, tj. stadion na kojem se mogu igrati grupne faze europskih natjecanja."

Veliki broj novih igrača stigao je u Larnacu početkom sezone?

"Tako je, čak 19 novih nogometaša stiglo je u AEK uključujući i mene i dojam je da se pogodilo baš sa svima. Sve se uostalom vidi i na rezultatima, kliknuli smo kao ekipa i zato je plasman ovako sjajan. Ciparski mediji pišu kako igramo najljepši nogomet u ligi i mislim da su u pravu. Uvjeren sam da ćemo do same završnice biti konkuretni i da ćemo se boriti za naslov prvaka."

Hrvoje, pratiš li zbivanja u našem prvenstvu?

"Naravno da jesam, kad god mogu gledam utakmice, posebno svoja dva bivša kluba Zrinjski i Sarajevo. Zrinjski je uistinu pokazao da je u ovom trenutku puno kvalitetniji od konkurencije i sasvim zasluženo su na prvom mjestu. Što se tiče Sarajeva, bilo je turbulentno, ali ipak, došla je nova uprava i neke stvari se još slažu. Mislim da ćemo u drugom dijelu sezone gledati puno bolje partije Sarajeva nego je to bio slučaj do sad", kazao je stoper AEK Larnace.