INFARKTNA ZAVRŠNICA BUNDESLIGE Bayern u zadnjim minutama osigurao titulu

Bayern,Bundesliga,Borussia Dortmund
EPA

Bayern je osvojio naslov prvaka Njemačke nakon ludog zadnjeg kola u kojem je Borussia Dortmund remizirala s Mainzom 2:2, dok je Bayern u gostima pobijedio Köln 2:1. Borussia je u zadnje kolo ušla s dva boda prednosti ispred Bayerna, no nije uspjela stići do pobjede kojom bi osigurala titulu.

Bayern je u prvom dijelu brzo stigao u vodstvo. Kingsley Coman zabio je već u osmoj minuti za 0:1. Bila je to jednostavna akcija u kojoj je Francuz ostao 1 na 1 sa svojim čuvarom, loptu je gurnuo prema sredini, namjestio se na desnu nogu i sjajno pogodio suprotni kut. Bayern nije igrao posebno dobro prvo poluvrijeme, bar što se tiče šansi, no u sudačkoj nadoknadi prvog dijela uspio je ponovno stići do pogotka, koji je poništen intervencijom VAR-a. Nesuđeni strijelac bio je Sane.

Borussia Dortmund puno je više šansi stvorila u prvom dijelu protiv Mainza, ali ipak je na poluvrijeme otišla s dva gola zaostatka. Andreas Hanche-Olsen zabio je nakon kornera u 15. minuti, a odmah poslije toga Sebastien Haller imao je priliku za izjednačenje s bijele točke.

Ljubičić inicirao dramu u 81. minuti

No njegov je udarac obranio golman Mainza Dahmen. U 24. minuti uslijedio je novi šok za domaće. Lee je ubacio s lijeve strane za Onisiwua, koji je glavom pogodio za udvostručenje Mainzovog vodstva.

Bayern je u drugom poluvremenu primio pogodak u 81. minuti. Iz penala mu je zabio Dejan Ljubičić, brat nogometaša Dinama Roberta Ljubičića, a onda je krenula drama jer je u tom trenutku Borussija imala bod više na tablici.

Tuchel je bacio sve u napad, uveo je Jamala Musialu, koji je u 89. minuti zabio pogodak vrijedan titule. Dortmund je u posljednjim sekundama sudačke nadoknade uspio stići do izjednačenja, ali to mu nije bilo dovoljno. Bayern je osvojio naslov prvaka jer je imao puno bolju gol-razliku. Bayernu je ovo 11. titula zaredom i ukupno 33. u povijesti.