IL' IMAŠ DUŠU IL' SI NULA OD ČOVIKA Novinar Slobodne i Sportskih novosti emotivno o Luki Sutonu

Luka Suton
Slobodna Dalmacija

HMNK Vrgorac prošlogodišnji je finalist doigravanja za prvaka 1.HMNL. Klub iz grada Tina Ujevića igrao je u prošlu sezonu odličan futsal, no, na kraju su u finalu zaustavljeni od znatno snažnijeg protivnika Novog Vremena iz Makarske.

Ove godine gledamo nešto drugačiji Vrgorac. Korona kriza pogodila je izgleda i Nebeskoplave. Momčad se počela osipati, a u samom klubu ne kriju razočarenje ponašanjem pojedinih igrača. Posljednja objava na službenoj Facebook stranici kluba puno toga govori. 

Postavljena je pjesma Petra Graše "Ostat ću uvik isti" uz status "Il' imaš dušu, il' si nula od čovika". Neki su igrači očito zaboravili dobre stvari koje je klub za njih napravio, i iskočili s "broda" koji se privremeno zaljuljao. 

No, da nisu svi takvi svjedoči i emotivan status Mate Primorca, novinara Sportskih Novosti i Slobodne Dalmacije koji dugo godina prati događanja u ovom klubu.  Posvetio ga je Primorac Mostarcu u redovima Vrgorca Luki Sutonu.

"Luku Sutona sam prošlih godina maksimalno gurao, ali na osnovu njegovih igara. Isticao sam koliko je on dobar igrač, zvao sam ga mostarski dragulj. I Luka je to potvrdio kao sportaš i čovjek, za nijedan mi tekst i slovo nije žao. Jer Luka gdje god bio, vani ili u Hrvatskoj opravdao je svaku napisanu riječ. Dok se ovih dana vodi bitka za njega, nudi mu se lova, zove ga se preko hercegovačkih tajkuna, on je samo rekao: "Za mene postoji jedan klub u Hrvatskoj." Malo je takvih ljudi i karaktera, zato kapa do poda ljudino i igračino" S druge strane, Luka je očitao nekim svojim kolegama-igračima bukvicu, pokazao im je da je dobar odgoj i ruka koju pruži svetinja", napisao je Primorac. 

Kako doznajemo Luka Suton na stolu ima ponudu koja se ne odbija, i ukoliko do dogovora s novim klubom dođe u Vrgorcu nitko neće biti razočaran i ljut jer se takva prilika ne pruža puno puta u životu sportaša i Luki će dati zeleno svjetlo za odlazak. Ako pak do istog ne dođe Mostarac će i dalje nositi dres Vrgorca.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.