IGRAO I ZA INTER, ROMU ... Srbijanski nogometaš u 36. godini zaključio igračku karijeru

Aleksandar Kolarov
Kurir

Bivši srbijanski nogometni reprezentativac Aleksandar Kolarov (36) priopćio je da je završio igračku karijeru. Kolarov je posljednje dvije sezone igrao za Inter iz Milana, a planira biti sportski direktor i skaut.

"Oduvijek sam znao da će prije ili kasnije doći ovaj trenutak. Iako mi je žao što zatvaram jedno poglavlje svog života, zahvalan sam što sam uspio ostvariti ono što je oduvijek bio moj san", naveo je Kolarov u priopćenju.

On je zahvalio svima na dosadašnjoj suradnji.

"Zahvaljujem svim osobama koje su me pratile u ovom prvom dijelu moje karijere. Najprije svakom suigraču u ekipama u kojima sam igrao kao i u nogometnoj reprezentaciji Srbije, moje domovine, koju sam uvijek predstavljao sa velikim ponosom. 

Zahvaljujem klubovima, predsjednicima, rukovoditeljima, trenerima i tehničkom osoblju, doktorima, ekonomima, fizioterapeutima kao i svima onima koji su pomagali u mojoj karijeri, a vrijedno su radili iz drugog plana", dodao je Kolarov.

On je najavio da planira u budućnosti biti sportski direktor i skaut, prenose 'Nezavisne novine'.

"Dolazim do kraja ove faze u svom životu osjećajući veliko zadovoljstvo postignutim. Nadam se da sam sam se svojim svakodnevnim dokazivanjem na terenu i izvan njega bar dijelom odužio ovoj divnoj igri i svima koji su me podržavali. 

Sada sam već usmjeren ka svom 'drugom' životu u svijetu nogometa. Uskoro u Nacionalnom nogometnom centru nogometne federacije Italije u Covercianu počinjem školovanje za sportskog direktora i skauta", zaključio je srbijanski nogometaš.

Kolarov je prije Intera igrao za Romu, Manchester city, Lazio, OFK Beograd i Čukarički. Za reprezentaciju Srbije je od 2008. do 2020. godine nastupio na 94 meča i postigao je 11 golova.