FOTO/VIDEO  Igor Štimac: Otvoreni treninzi su naš poklon navijačima iz Hercegovine

Vatreni će do okončanja priprema u Hercegovini održati dva otvorena treninga u Međugorju koji su zakazani za danas i sutra sa početkom u 18. sati koji će biti otvoreni za javnost. U petak će reprezentacija posjetiti Mostar gdje će na stadionu pod Bijelim Brijegom održati otvoreni trening sa početkom u 18 sati. Reprezentacija odlazi iz Međugorja u nedjelju i nakon toga odlazi na završni dio priprema pred utakmicu sa Škotskom. Glasnogovornik reprezentacije je na samom početku zahvalio vlasnicima Hotela Villa Regina na gostoprimstvu.

Izbornik Štimac je odgovarao na mnoga novinarska pitanja u svezi priprema reprezentacije, a na samom početku je istako da su Vatreni u Međugorju našli prijeko potreban mir. Ta riječ oslikava ozračje koje ovdje imamo. To nam treba i zaista uživamo u Međugorju", rekao je Štimac.

Odmah zatim izbornik je kazao da je na pripreme pozvao vratara Kalinića umjesto ozljeđenog Tomića, a za mlade nogometaše koji su ovaj puta pozvani na pripreme rekao je da sve dalje ovisi samo o njima i o njihovom radu, a za mladog Halilovića je istakao. "To ovisi samo o njemu, ali vidjeli ste što može u ovoj konkurenciji. Na dobrom je putu da se nametne za konkretan učinak već protiv Škotske"

O igri protiv Škotske : Igrat ćemo jedan beskompromisan presing na cijelu njihovu momčad. Nastojat ćemo im stvoriti probleme od prve minute. Igrat ćemo tako da Škoti ne smiju izaći iz svoje polovice".

Na naše pitanje da kaže par riječi o otvorenim treninzima u Mostaru i Širokom Brijegu izbornik je naglasio: Pozivam sve navijače da dođu na ove treninge da se družimo i da izrazimo ljubav jedni drugima. To je naš poklon navijčima u Hercegovini koji su uvijek uz nas gdje god igramo i koji nikada neće okrenuti leđa reprezentaciji.

Nikica Jelavić je izrazio žaljenje što reprezentacija neće igrati utakmicu u Hercegovini, ali isto tako da mu je drago da je izbornik našao načina da nogometaši budu sa svojim navijačima.

Na kraju je Štimac na pitanje kako se on osjeća u Međugorju rekao: Ja sam ovdje kod braće Vasilj koji su naša braća i tu sam kao kod kuće, i to ne samo danas i ovih dana.

HERCEGOVINA.info