IGOR MUSA NAPRAVIO SENZACIONALAN POSAO Croatia Zmijavci potpisala bivšeg igrača Rome

Igor Musa
NK Croatia

Velika sportska vijest stiže iz 1. NL. Naime, Croatia iz Zmijavaca od danas je snažnija za mladog engleskog napadača kamerunskih korijena Alemanji Mbunya. Riječ je o nogometašu koji u Zmijavce stiže kao slobodan igrač, a posljednji angažman imao je u mladoj momčadi Rio Ave.

Karijeru je ovaj 18-godišnjak započeo u Kempston Roversima, potom nastupao za mladu momčad Cambridgea otkuda je u rujnu 2020. prešao u talijanskog velikana Romu gdje je sa 16 godina potpisao profesionalni ugovor.

Igor Musa

Za juniore Rome odigrao je 21 utakmicu i postigao dva pogotka.

Dvije godine kasnije napustio je Romu budući da ga je tadašnji zastupnik uvjerio da je bolje da se vrati u Portugal, točnije da potpiše za Sporting iz Lisabona.

Igor Musa

Međutim, Roma i Sporting nisu uspjeli pronaći zajednički jezik kada je bila riječ o odšteti, pa se mladi napadač vratio u Rio Ave.

Za juniore Rio Avea u 8 nastupa upisao je 7 pogodaka. U klubu su mu obećali kako će igrati za prvu momčad, no to se nije dogodilo, pa je razočaran svojim statusom zatražio raskid ugovora prošle zime.

Sada će se u formu pokušati vratiti u Zmijavcima.

"Po meni je ovo najjači transfer nekog mladog nogometaša u Hrvatsku nakon Danija Olma koji je u Dinamo stigao iz Barcelone, ako govorimo o nogometnim klubovima", kaže za Hercegovina.info Igor Musa sportski direktor Croatije iz Zmijavaca.

"Uspjeli smo iskoristiti jedan trenutak u njegovoj karijeri kada je ostao bez kluba. Mi smo tu "uskočili" preko nekih naših veza i uspjeli ga privoljeti da dođe kod nas. Nadam se da će nam biti od pomoći, kao i mi njemu naravno", rekao nam je Musa.

Alemanji Mbunya za svoj novi klub je potpisao do ljeta s opcijom produženja ugovora. Sigurno je kako će svojom kvalitetom ovaj mladić pomoći Croatiji u borbi za sačuvanje statusa u 1. NL, a pravo nastupa ima već u petak kada Croatia gostuje u Vinkovcima kod Cibalije.

"Radimo sve da ostanemo u ligi, a nadamo se iskreno da će nam i Alemanji u tome pomoći. Još jedna stvar važna vezano za njega je ta što moramo imati tri mlada nogometaša u sastavu, a on ulazi u tu kvotu što je velika stvar za nas. Dobro nam ide, dižemo se na ljestvici i nadam se da će se sve na kraju dobro završiti", kazao nam je Igor Musa.

Podsjetimo, Igor Musa u sortski direktor Croatije posato je u posljednjim danima 2022. godina, a od njegovog dolaska u Zmijavce je stigla nekolicina iskusnih nogometaša poput Jure Obšivača bivšeg nogometaša Hajduka, Istre i Širokog Brijega.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.