IGOR BIŠĆAN "Ovo je najteža utakmica koju sam pripremao"

Igor Bišćan
FaH

Trener Dinama Igor Bišćan najavio je utakmicu protiv AEK-a koja je na rasporedu u utorak od 20 sati.

"Prije nogometa, izrazio bih sućut obitelji nastradale osobe. Isto tako suosjećam i sa svima koji su doživjeli negativne posljedice za sebe i bližnje. AEK je ozbiljna momčad koja je puna internacionalaca koji igraju u ozbiljnim reprezentacijama. Stabilni su, čvrsti i tvrdi."

Jedan od najvećih izazova trenerske karijere za Bišćana, s obzirom na sve okolnosti.

"Ovo se događa jednom u puno vremena i nadam se da se ovako nešto više nikada neće dogoditi. Situacija je drugačija, složena, no po tom pitanju ništa ne možemo napraviti, već se pripremiti kako bismo ostvarili najbolji rezultat. Ovo je najteža utakmica koju sam pripremao."

Svi ti događaji utječu i na nogometaše.

"Naravno da sam pokušao igrače izolirati od te teme i ne možemo puno napraviti po tom pitanju. Na to ne možemo utjecati, a oduzima nam koncentraciju na teren. Nadam se da se nisu previše time opterećivali, nema potrebe da previše ulaze u to. Vidjet ćemo, tu je i uzvrat, bit ćemo pametniji u nedjelju."

Što se tiče zdravstvenog biltena, Martin Baturina imao je temperaturu pa je bio pošteđen, dok o ostalima nije htio govoriti.

"Radimo kao što smo radili i prije, želimo razviti našu igru. U svim utakmicama ostali smo vjerni tome, nekad bismo zabili, nekad ne. Generalno, igračima ne mogu naći puno pogrešaka, osim prvog poluvremena protiv Gorice. Morali smo to dobiti, tu nema govora, ali zadovoljan sam ostalim."

S obzirom na to da je ovo trebao biti uzvrat, a ne prva utakmica, to mijenja na pripremi kod obje ekipe.

"Teško je reći kako će se reflektirati na utakmici, moramo brinuti o onome na terenu. Ozbiljna momčad je ispred nas, no ni oni sigurno nisu presretni ždrijebom. Sutra ćemo vidjeti koji je odnos snaga. Tragedija je velika, možemo misliti kako bismo to doživjeli da se to dogodilo u Hrvatskoj. I to će utjecati na sve, no trebamo izvući pouku i napraviti da se takve stvari više ne događaju."

O nekim prvotimcima već se dugo piše da će otići iz kluba.

"Dok god su ti igrači u Dinamu, na sve njih računamo, ali ta je tema intenzivna već neko vrijeme. Kako se bliži kraj prijelaznog roka, sve je aktualnija. Na njih i dalje računam, oni su nositelji naše igre, ali kad i ako netko ode, onda ćemo raditi bez njih."

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.