Igman s igračem više srušio Željezničar u Konjicu

Igman Željezničar
fkz.ba

U okviru 12. kola Premijer lige BiH nogometaši Igmana svladali su na svom terenu Željezničar rezultatom 2:0, a oba pogotka pala su u završnici utakmice.

Igmanu je posao olakšao branič Željezničara Selimović koji je u 9. minuti dobio direktan crveni karton zbog teškog prekršaja. No, nije se na terenu nakon toga naročito vidjelo da Željezničar ima igrača manje.

U 18. minuti Boljević se dobro izborio i pucao, ali Buturović blokira u korner. Drljo u 28. minuti ubacuje, Krpić propušta, a Boljević puca malo preko gola.

U 37. minuti nakon dobrog ubačaja Boljević puca glavom, ali Ćeman sjajno brani. Minutu kasnije Cocalić iskosa ubacuje, lopta pogađa gornji dio prečke. Udarac Ramića glavom iz 40. minute lako hvata Muftić. Muftić odlično reagira u 44. minuti ponovo nakon udarca Ramića.

Igman Željezničar

U narednom napadu Boljević sjajno trči 60 metara, ubacuje, ali malo prejako za Rustemovića. Galić u sudačkoj nadoknadi ubacuje, a Mekić opasno šutira preko gola domaćih. Na poluvrijeme se otišlo sa 0:0.

U 51. minuti Drljo iskosa puca, Ćeman sigurno hvata. Četiri minute poslije Ćubrilo iskosa iz prekida snažno puca, lopta ide preko gola. Velika šansa za Igman u 71. minuti. Hebibović je ubacio, a Bojo glavom pucao pored gola.

Igman do pogotka dolazi u 77. minuti. Ahmetović je šutirao i pogodio vratnicu, a odbijenu loptu u mrežu ubacio Hebibović. Tri minute poslije Muftić brani udarac Mešića.

Domaći do drugog pogotka stižu u 84. minuti. Hebibović je dodao do Mešića koji ostavlja za Boju čiji udarac završava u mreži. Ćeman u sudačkoj nadoknadi još jednom spašava Igman i ponovo nakon udarca Boljevića.

Standings provided by Sofascore