VIDEO  I TO SE DOGODILO Zrinjski poražen od Sarajeva, odgođena proslava naslova prvaka

Zrinjski Sarajevo Bilbija
HŠK Zrinjski

Nakon sjajnog niza od 14 uzastopnih pobjeda, nogometaši HŠK Zrinjski danas su doživjeli poraz. Bolji od Plemića danas su bili nogometaši Sarajeva koji su slavili rezultatom 2:3 i tako odgodili službeno slavlje Mostaraca.

Sarajevo je povelo u 13. minuti. Mustafić je pucao iz slobodnog udarca, a Oliveira dodirnuo loptu i prevario Marića za vodstvo gostiju.

Sadržaj se učitava...

Nakon toga vidjeli smo dvije prilike Kiša, no pogotka za domaće nije bilo.

U 35. minuti mogli su gosti i do povećanja vodstva, no Oliveira pogađa vratnicu. 

Kada se očekivao odlazak na odmor, Zrinjski dolazi do poravnanja. U 45. minuti ubacio je odlično Memija, a Ćuže još ljepše pogodio glavom.

Zrinjski Sarajevo Bilbija

Početkom nastavka novi šok za Zrinjski. Igrala se 52. minuta kada je Kyeremeh prošao po desnoj strani i ubacio za Varešanovića, a ovaj odlično pogađa.

Nakon toga domaći su zaprijetili preko Ćuže, no njegov udarac odlazi ravno u vratara gostiju. 

U 63. minuti Sarajevo postiže i svoj treći pogodak. Bila je to kontra Sarajeva u kojoj je Varešanović uposlio Oliveiru, a on po drugi put pogađa mrežu Marića.

Mogli su Plemići do smanjenja vodstva u 72. minuti, ali Petar Sučić je pogodio gredu. Pokušao je i Bilbija pet minuta kasnije, ali lopta odlazi preko gola.

No, do smanjenja vodstva Zrinjski dolazi u 82. minuti. Fenomenalan pogodak Jukića koji će se zasigurno puno vrtjeti ovih dana u snimkama. 

Pokušali su Plemići do poravnanja do kraja utakmice. Posljednju priliku na susretu imao je Jukić u 96. minuti, ali njegov udarac odlazi visoko iznad vrata Dizdarevića.

Prvi je ovo pora plemića u proljetnom dijelu prvenstva, kao i prvi izgubljeni bodovi za Krunoslava Rendulića otkako je sjeo na klupu HŠK Zrinjski.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.