I TO SE DOGODILO Real Sociedad pobijedio na Camp Nou nakon 33 godine

Real Sociedad Barcelona

Real Sociedad je napravio veliki korak ka plasmanu u Ligu prvaka naredne sezone pobjedom nad Barcelonom u gostima rezultatom 1:2.

Barcelona je pobjedom nad Espanyolom osigurala titulu prvaka Španjolske, a pred duel protiv ekipe iz Baskije na Camp nou spremala se velika proslava.

Čelnici su po završetku utakmice uručili šampionski pehar igračima Barce, pred čak 88.000 gledatelja, a oni su tijekom trajanja utakmice gledali sjajnu ekipu Sociedada.

Gosti su na kraju slavili veliku pobjedu, prvu nakon 33 godine u ligaškim duelima na gostujućem terenu protiv Katalonaca.

Poveli su u ranoj fazi meča, još u petoj minuti, kada je Mikel Merino savladao Ter Stegena za vodstvo svoje ekipe.

Barcelona je bila angažiranija u nastavku utakmice, ali su gosti bili izuzetno opasni u kontrama. Jednu od njih su iskoristili u 72. minuti kada je Zubimendi proigrao Alexander Sorloth koji je pogodio mrežu Katalonaca.

Do kraja utakmice, najbolji strijelac prvenstva Robert Lewandowski je smanjio rezultat u 90. minuti, ali nisu Katalonci mogli doći do izjednačenja.

Real Sociedad je pobjedom pobjegao na 5 bodova od prvog pratitelja, ekipe Villareala, te se polako pripremaju za nastup u najelitnijem klupskom natjecanju naredne sezone.