Hvala Baždareviću

U gradu koji je 1968. ugostio Zimske olimpijske igre Perić je proveo petnaest dana u kojima je vrijeme uglavnom provodio s našim stručnjakom koji je Grenoble Foot 38 2008. uveo u najjači razred francuskog nogometa.

- Teško je pronaći riječi koje bi bile dovoljne da izrazim koliko sam zahvalan Baždareviću na susretljivošću i gostoprimstvu, izjavio je Perić, kojeg je s legendom Željezničara i Sochauxa spojio zajednički prijatelj.

- Sve se odigralo vrlo brzo. U jednom razgovoru s prijateljem Antonom Miletićem spomenuo sam mu da moram negdje objaviti stažiranje, a on mi je preporučio odlazak u Grenoble. Odmah je kontaktirao Baždarevića koji je dao zeleno svjetlo za moj dolazak i za četiri - pet dana sam otputovao u Francusku. Sa mnom je bio i Boris Žulj, koji mi je također bio na usluzi.

Grenoble je vrlo loše ušao u francusko prvenstvo, no niz poraza nije utjecao na Baždarevićev odnos prema Periću.

- Upravo su ti rezultati najbolje potvrdili koliko Baždarevića cijene u klubu i gradu, a to sam mogao osjetiti na svakom koraku. Odmah prvog dana Baždarević me upoznao s ljudima iz kluba, tako da su me svugdje čekala otvorena vrata, govori Perić, kojeg se najviše dojmila studioznost našeg stručnjaka.

.- Baždarevićeva studioznost u radu, pristup treninzima te analiza utakmica i sljedećih protivnika je nešto što me oduševilo, pogotovo ta analiza utakmica, na što je i sam Baždarević najviše ponosan, dodao je Perić.

U stručnom stožeru Zrinjskog od 2004.

Do 2004. Dragan Perić radio je u omladinskoj školi Zrinjskog, a te je godine ušao u stručni stožer prve momčadi na poziv Franje Džidića. Odlaskom Džidića odstupio je i Perić, ali se u ljeto 2006. opet uključio u rad s prvom momčadi postavši prvi pomoćnik Blažu Sliškoviću, kojem je asistirao petnaest mjeseci, a u stručnom stožeru ostao je i nakon dolaska Dragana Jovića, piše današnji Dnevni list.