Husić potvrdio ostavku, Slobodom upravlja Odbor za hitnost

Husić potvrdio ostavku, Slobodom upravlja Odbor za hitnost
ako je jučer rečeno da će jutros biti održan sastanak čelnika kluba s igračima i trenerima, to se nije dogodilo.

- Nitko nam ništa nije javio. Ostalo je da će se igračima danas u 16.30 sati, kada je planiran trening, obratiti netko iz klupskog rukovodstva. Vjerujte, ni mi ništa ne znamo niti nam itko išta javlja. Situacija nikako nije dobra zbog potpune neizvjesnosti koja vlada među igračima - izjavio je za Fenu Amir Spahić, član stručnog tima Slobode.

Pokušaji da stupimo u kontakt s direktorom kluba Sašom Vugdalićem ili predsjednikom Skupštine Kemalom Kurevićem nisu urodili plodom, jer se nijedan nije javljao na više telefonskih poziva.

S druge strane, predsjednik Husić ponavlja da je podnio neopozivu pismenu ostavku i da su neispunjena obećanja Gradske uprave Tuzla o pomoći Slobodi glavni razlog njegovog odlaska.

Husić je u izjavi za "Avaz" prvi put spomenuo da je u Slobodu uložio između 2,5 i 3 milijuna maraka, ali da te novce neće tražiti sve dok se klub ne privatizira. Međutim, službenog izvješća o Husićevim ulaganjima u Slobodu još nema, a traženi su na dvije posljednje Skupštine. Istina, posljednja Skupština je održana u lipnju prošle godine, kad je za predsjednika izabran Kemal Kurević, aktualni pomoćnik gradonačelnika Tuzle. Od tada, nije održan nijedan sastanak najvišeg klupskog tijela.

Član Skupštine Nermin Čolić kaže kako je šteta što Husić neće ostati u klubu, jer je uradio dosta dobrih stvari, iako mu zamjera što do sada nije u rad Upravnog odbora uključio veći broj osoba od kojih su neke bile spremne ulagati značajna materijalna sredstva u Klub iz Rudarske 2. Ovako, uglavnom je ulagao sam svoje novce.

- Ne mogu shvatiti niti odlazak Husrefa Musemića kome su, navodno, zasmetale kritike iz gledališta. Toga ima na svim stadionima i treneri ne odlaze tek tako. Mislim da je u pozadini nešto drugo. Musemića je Sloboda vratila u život kad je bio bez angažmana. Ispunjeni su mu svi zahtjevi oko dovođenja igrača koji su mu sada, navodno, stvorili negativnu atmosferu u ekipi - kaže Čolić.

U klupskoj administraciji Feni je rečeno da nitko nije vidio pismenu ostavku Husića, ali da se vjeruje da ju je uručio predsjedniku Skupštine Kureviću.

Oglasila se i Udruga građana "Prijatelji Slobode" sa zahtjevom da se problemi u klubu riješe na način da ekipa nastavi što normalnije funkcionirati i da se posljedice ne odraze na njene rezultate.

Fena neslužbeno doznaje da su se jutros sastali Husić i Kurević, te da je sastanku nazočio i dopredsjednik Slobode Amer Karabegović. Husić je ostao pri odluci o ostavci, a upravljanje klubom preuzeo je peteročlani Odbor za hitnost na čelu s Kurevićem.