HŠK Zrinjski: Za naslov nam treba 12 pobjeda

Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Davor Martinović, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Davor Martinović, Branko Karačić, Stadion HŠK Zrinjski, Danko Šulenta, Danko Šulenta, HŠK Zrinjski

...informacija iz mostarskog kluba, iako se, zapravo, dogodilo dosta toga važno za bližu budućnost.
Naime, odmah po spuštanju zastora na jesenski dio sezone iz tabora prvaka stigla je potvrda kako su do 1. srpnja 2017. dogovorena produljenja sa šestoricom igrača - Danielom Graovcem, Pero Stojkićem, Aleksandrom Radulovićem, Danijelom Stojanovićem, Denijem Simeunovićem i Stevom Nikolićem, ali i da su Vedran Turkalj, Dženan Durak i Marko Basara raskinuli ugovore.

Njihovi odlasci, jasno, neće se odraziti na ambicije Zrinjskog, s obzirom da se radi o igračima koji su u jesenskih petnaest kola ostali bez minutaže, no to se neće moći reći ako Plemići ostanu bez nekog od standardnijih igrača.

- Naravno da određeni klubovi pokazuju zanimanje za neke od naših igrača, ali ako je pitanje imamo li službenu ponudu za nekog od njih, odgovor je negativan, govori izvršni dopredsjednik Danko Šulenta.
Navijače najviše zanima hoće li ostati Ivan Crnov, budući da uoči odlaska na odmor on jedini nije produljio ugovor, a isti ga za Zrinjski veže samo do kraja aktualne sezone.
- Nemamo reći ništa novo, a nismo niti zabrinuti zbog njegovog statusa. Naša želja je da produlji ugovor, a spremno ćemo dočekati i njegov eventualni odlazak u zimskom prijelaznom roku, dodao je Šulenta, koji jučer nije želio potvrditi je li, kako se spekulira, već dogovoren dolazak dojučerašnjeg igrača Sarajeva Ognjena Todorovića.

- Medijima je dopušteno spekulirati, ali bilo bi neozbiljno kada bismo komentirali svaku vijest koja bude objavljena, bilo je li riječ o dolascima ili odlascima. Razumijemo zanimanje, ali ipak treba znati kako s pripremama krećemo tek sredinom siječnja. Ukratko, zasad službeno možemo potvrditi samo već poznata produljenja i raskide, nastavio je dopredsjednik Zrinjskog.

Iako je Zrinjski u prethodnim prijelaznim rokovima bio dosta aktivan, Šulenta kaže kako predstojeće zime to vjerojatno neće biti slučaj.
- Selektiranje kadra je kontinuiran proces. Svaki prijelazni rok donosi određene promjene, a naš cilj je iz svakog izaći jači. Smatram kako smo u prethodna četiri prijelazna roka u tome uspijevali i pokušat ćemo nastaviti u tom ritmu. S ovim produljenjima napravili smo važnu stvar za bližu budućnost kluba, jer treba znati kako ne razmišljamo samo o proljeću, nego i onom što nas čeka sljedeće sezone.
S imenima Šulenta nije želio izlaziti javno, ali jest s profilima igrača koji su trenutačna meta.

- Središnji vezni, ofenzivni vezni, napadač... Imamo nekoliko igrača koji su već prošli tridesetu (Šćepanović, Muminović, Đurić, Kordić, nap.a.), tako da moramo voditi računa i o tome, ne toliko kada je u pitanju proljeće, koliko kada govorimo o momčadi za sezonu 2015./2016., jer s nekima od njih ipak ne možemo računati dugoročno. To je realnost, zaključio je Šulenta.

Za naslov nam treba 12 pobjeda

Uoči proljetnog dijela prošle sezone Danko Šulenta je izjavio kako Zrinjski u jedanaest kola cilja devet pobjeda i naslov prvaka. Mnogi su tada s podsmjehom komentirali ambiciozni plan mostarskog kluba, ali ono što se činilo kako nemoguća misija, postalo je stvarnost, jer je Zrinjski u deset utakmica upisao devet pobjeda i kolo prije kraja osigurao naslov prvaka. Zbog toga je zanimljivo čuti što Šulenta kaže kada je u pitanju proljeće aktualne sezone.
- Naš cilj je naslov prvaka, to smo ponovili već nekoliko puta ove sezone, kazao je izvršni dopredsjednik Zrinjskog.
- Nezahvalno je takvo nešto prognozirati, ali mislim da će nam trebati nekih dvanaest pobjeda za naslov prvaka. Jesmo li to u stanju napraviti? Naravno da jesmo, optimistično je najavio Šulenta.

Dnevni list