FOTO  HŠK Zrinjski: U inat svima i usprkos svemu opet će se titula slaviti

Zrinjski Sloboda
Ovo prvenstvo će možda biti i najuzbudljivije i što se tiče prvaka, ali i borbe za opstanak.

U normalnim državama nogomet je najvažnija sporedna stvar na svijetu i sukladno tome na sve načine se on popularizira da bi bio dostupan svima.

Naravno BiH nije normalna država, pa onda ne treba čuditi što nam je nogomet na najnižim granama u cijeloj Europi.

Već smo pisali da samo pripadnici jednog naroda mogu na TV ekranima gledati najzanimljivije utakmice PL BiH, jer je platforma Moja TV dobila prava na prijenose. Ta činjenica je još više pogubna kada se zna da se na svim operaterima mogu gledati utakmice većine europskih nacionalnih prvenstva, uključujući i one u okruženju.

HŠK Zrinjski je u prethodne dvije sezone osvojio naslov prvaka i više je nego trn u oku mnogima u ovoj državi. Sve sporne situacije iz utakmica Zrinjskog gledaju se kroz nekoliko povećala, dok se iste drugih klubova guraju pod tepih i kriju od javnosti.

Kampanja u medijima protiv Zrinjskog nije neka novost, ali što se približavaju raspletne utakmice u prvenstvu ona je sve jača i žešća. Razni novinari i novinarčići trude se dodvoriti režimu objašnjavajući svojim čitateljima kako je Zrinjski tu gde jeste zahvaljujući nečijoj pomoći i nečasnim radnjama i to bez ikakvih dokaza. Nema načina na koji se HŠK Zrinjski želi omalovažiti, a pojedini idu tako daleko da namjerno pogrešno pišu predznak najuspješnijeg nogometnog kluba u BiH. Jasno je da im je ono Hrvatski u predznaku trn u oku, ali morat će ga gledati dizajući glavu jer je iznad svih.

HŠK Zrinjski je sa pet osvojenih titula najuspješniji klub u BiH zahvaljujući prije svega dobrom radu i dobrim igrama igrača koji nose sveti dres. Kao takav smeta mnogima i oni se svim silama trude ocrniti ga i obezvrijediti.

S druge strane Zrinjski nema mnogo instrumenata za obranu istine i časti , jer svi mas mediji su u rukama Sarajeva. Zrinjski je sam protiv svih skupa sa svojim navijačima koji sada više no ikada trebaju biti uz svoje Plemiće.

Plemići će im to znati vratiti, i kao što prije par dana napisa jedan veliki Tonći Kukoč opet će se pod Bijelim Brijegom slaviti nova titula. U inat svima i sami protiv svih za čast imena i dresa svog.

HERCEGOVINA.info