HŠK Zrinjski: Pripreme bez pripremnih utakmica

Naime, momčad Slavena Muse danas je na "Istria Winter Cupu" u Novigradu trebala igrati već "šestu" pripremnu utakmicu, a Plemići su i dalje na samo tri provjere, od kojih su posljednju protiv Željezničara (0:1) odigrali još 28. siječnja. Razlog su, naravno, vremenske neprilike, koje su Mostarce proteklog vikenda prvo ostavile bez dvije planirane utakmice na turniru u Čitluku, dok je iz istog razloga Zrinjski otkazao i nastup na turniru u Novigradu, gdje je od danas od nedjelje trebao odigrati nove tri utakmice.
Danas je protivnik Zrinjskog mađarski Kecskemeti, sutra slovenski Koper, a u nedjelju su Musini igrači trebali igrati za plasman protiv Istre, Domžala ili Žalgirisa. - Nastup na turniru u Novigradu je otkazan, a kako su tereni u Mostaru još uvijek pod snijegom, jasno da smo prisiljeni improvizirati.

Moramo izraziti zahvalnost Karting klubu koji nam je na raspolaganje dao svoje natkrivene terene, ali naravno da nas je ovo jako poremetilo. Osim pet utakmica ostat ćemo i bez dosta planiranih treninga, a najgore od svega jest što je za vikend najavljen novi snijeg, tako da je u ovom trenutku teško pretpostaviti kada ćemo moći normalno trenirati, odnosno kada će tereni biti uvjetni za rad, izjavio je Musa.
Podsjetimo da je Zrinjski u dosadašnjem dijelu priprema odigrao samo tri utakmice - protiv Bigestea (6:1), Osijeka (3:5) i Željezničara (0:1), dok se u završnom dijelu priprema, odnosno nakon povratka iz Istre, dogovorene provjere protiv Iskre (15.2.), Kozare (18.2.), Branitelja (21.2.), Sarajeva (23.2.) i Širokog Brijega (26.2.). To bi trebalo značiti da će Zrinjski četvrtu pripremnu utakmici odigrati tek 15. veljače protiv bugojanske Iskre, no jasno da je i ta provjera pod velikim znakom pitanja.M.P.

Dnevni list