HŠK Zrinjski: Prioritet je stoper, dok ostale uvjetuju odlasci

Naime, Pod Bijelim brijegom su se rubrike "došli" i "otišli" počele popunjavati još u studenome, no igračka križaljka još uvijek nije definirana, iako se obrisi proljetnog kadra već polako naziru. Dragan Perić je nekoliko puta ponovio da Zrinjski teži selektiranju kadra u kojem bi za svaku poziciju konkurirala dva igrača približne kvalitete, što je i glavni razlog zašto križaljku karakteriziramo nedefiniranom, budući da Zrinjski već danas ima više od 22 igrača kolikom broju teži šef struke.
Podsjetimo, Perić je u dvadeset službenih utakmica prvog dijela sezone koristio ukupno 24 igrača od kojih pripreme neće početi njih petorica - Toni Markić, Dario Krišto, Ivan Bubalo, Ivan Ferenc i Robert Grbavac, dok su trojica novih zasad Matija Poredski, Ivan Crnov i Gligor Gligorov, koji, istina, tek mora staviti potpis na ugovor. U prijevodu, kada bi igračka križaljka danas bila zaključena, Perićevu momčad bi već sada mogli karakterizirati posloženom, no to ipak nije slučaj.

Kao prioritet se nameće dovođenje centralnog braniča, budući da je odlaskom Markića (i Grbavca) Zrinjski ostao samo na Anti Radeljiću i Marinu Aničiću, dok se nešto manjim prioritetom može smatrati dovođenje vratara koji će biti alternativa Igoru Melheru, iako se zapravo postavlja pitanje koliko ima smisla dovoditi novog vratara sve dok je Adnan Hadžić, bez obzira što je na transfer listi, službeno igrač mostarskog kluba. Ostale prioritete će, pak, uvjetovati eventualni odlasci, a koji su uvijek mogući - sjetimo se samo prošlogodišnjeg slučaja s odlaskom Tonija Šunjića u ukrajinsku Zorju.

Najveći upitnik je već odavno pored Amera Bekića, no kako ni on jesenas nije imao status standardnog igrača (počeo samo dvije utakmice), njegovim izglednim odlaskom u švicarski Winterthur novi napadač ipak ne bi bio toliko prioritetan koliko centralni branič, što već ne bi bio slučaj kada bi Zrinjski eventualno ostao i bez Igora Aničića.

Vezni red? Tu je zapravo i dalje najveća gužva, budući da za pet mjesta u momčadi već sada konkurira veliki broj igrača. Naime, od igrača koji su jesenas imali nešto veću minutažu tu su i dalje njih sedmorica - Hrvoje Miličević, Filip Arežina, Vučina Šćepanović, Milan Muminović, Lazar Marjanović, Mile Pehar i Igor Žuržinov, Crnov je osmi, a ako u ovo društvo stavimo i Gligorova, koji također može igrati u veznom redu, onda je teško povjerovati da bi se Luka Brlenić, Ante Čilić i Davor Martinović mogli izboriti za veću minutažu, još više ako Crnov ne bude jedini, a mislimo da neće, vezni igrač kojeg će Zrinjski dovesti ove zime...

Hadžić i dalje na transfer listi

Na sutrašnjoj prozivci treba očekivati i Adnana Hadžića, vratara koji je zbog odbijanja novog ugovora stavljen na transfer listu. Od tada je prošlo gotovo dvadesetak dana, a njegov status je i dalje nepromijenjen, što ne znači da se Hadžić nema obvezu pojaviti na prvom treningu.
- Ugovor sa Zrinjskim me veže do kraja ove sezone, tako da imam obvezu doći na prozivku. U klubu su zauzeli stav da mogu ići pod uvjetom da se za mene plati odšteta koja je jednaka dugu koji Zrinjski ima prema meni ili da taj dug, koji je, moram naglasiti, nastao prije dolaska nove Uprave, oprostim u zamjenu za ispisnicu, izjavio je Hadžić.

Gligorov u petak na treningu

Gligora Gligorova, 25-godišnjeg Makedonca koji bi, nakon Matije Poredskog i Ivana Crnova, trebao postati treće pojačanje Zrinjskog u zimskom prijelaznom roku, ne treba očekivati na sutrašnjem prvom treningu, ali samo iz razloga što će u Sarajevo doputovati u večernjim satima četvrtka. Kako smo pisali jučer, Gligorov je najveći dio karijere proveo u Sileksu, dva puta je proglašavan najboljim igračem makedonskog prvenstva, a u Zrinjski bi trebao preći iz singapurskog prvaka Tampinesa u kojem je igrao tijekom prošle godine. Radi se o igraču koji pokriva desnu stranu terena, tako da bi trebao postati konkurent Goranu Markoviću, ali i igrač kojeg će Dragan Perić moći koristiti na desnoj strani veznog reda.

Dnevni list