HŠK Zrinjski: Predugi odmor se bliži kraju

Gradski derbi, Zrinjski - Velež, HŠK Zrinjski, Premijer liga BiH, Slaven Musa, HŠK Zrinjski, odmor, pripreme

Prvo okupljanje u 2012. Musa je zakazao za 10. siječnja, a zanimljivo da će istog dana s pripremama krenuti i nogometaši Borca, Sarajeva i Širokog Brijega, no ne i igrači jesenskog prvaka Željezničara koji će prvi trening u siječnju imati tek dva tjedna kasnije, odnosno 24. siječnja.
S obzirom da se borba za bodove nastavlja tek 3. ožujka, puno logičnijim se čini plan priprema Željezničara, no različiti datumi početka priprema samo potvrđuje koliko našim klubovima problem predstavlja vjerojatno najduža stanka u Europi između prvog i drugog dijela sezone. Tako je Musa igrače na odmor poslao odmah nakon posljednje utakmice jeseni, dok je Amar Osim svoje igrače držao u pogonu dva tjedna duže, odnosno sve do 9. prosinca. - Igrači su u trenažnom procesu bili punih pet mjeseci, tako da nisam vidio smisla da nastavljamo s radom, još više jer je prvi dio sezone bio naporan i fizički i psihički, tako da smo svi jedva dočekali odmor, izjavio je Musa.

- Istina, pripreme će također biti duge, prema mom mišljenju i preduge, ali kalendar je takav kakav jest. Igrači su dobili plan i program prema kojem su trebali početi raditi nakon što su određeni dio vremena potpuno odmarali, dok zajednički trenažni proces počinje 10. siječnja. U prvih nekoliko dana ćemo trenirati samo jednom dnevno, nakon čega ćemo pojačati intenzitet treninga te krenuti s odigravanjem pripremnih utakmica, dodao je Musa.
Za prvi dio sezone Plemići su se pripremali četrdeset dana, dok će ove zime pripreme trajati gotovo dva tjedna duže, iako Musu i njegove igrače čekaju tri službene utakmice manje nego jesenas, odnosno tek petnaest. Zbog dužih priprema ne čudi što će Zrinjski odigrati i veći broj kontrolnih utakmica nego ljetos. Podsjetimo, u ljetnim pripremama ih je odigrao sedam (Šibenik 0:2 i 0:3, Osijek 2:1, Branitelj 0:3, Leotar 0:3, Brotnjo 4:2, Slavija 1:1), dok će ih ove zime odigrati desetak.
- Ne želim reći da će rezultati u pripremama biti nevažni, ali naše ljetne provjere, u kojima su upisali nekoliko neugodnih poraza, najbolja su potvrda koliko pripremne utakmice znaju zavarati. Kako sam već rekao, pripreme će biti duge, a cilj će nam biti željenu formu dostići na startu proljetnog dijela i istu držati što je duže moguće, po mogućnosti sve do kraja sezone, zaključio je Musa.

DNEVNI LIST