HŠK Zrinjski pokreće sudsku tužbu protiv Vahidina Alilhodžića i N1 televizije

Stadion HŠK Zrinjski, tužba
Iako HŠK Zrinjski u pravilu ne želi reagirati zbog neobjektivnih i netočnih napisa medija ili izjava kojima se želi diskreditirati naš Klub, a sve iz razloga kako ne bismo davali pažnju onima koji istu ne zaslužuju, današnja emisija Novi Dan u programu N1 televizije, koju je uređivala voditeljica Minela Jašar, a u kojoj je gostovao Vahidin Alilhodžić, predstavljen kao sportski novinar, ipak nas je natjerala na reagiranje.

Naime, iznad navedeni Alilhodžić, koji se u emisiji Novi Dan sam deklarirao kao navijač FK Sarajevo, što je njegovo legitimno pravo, baš kao i da radi kao službeni spiker FK Sarajevo, utakmice 19. kola najavio je sljedećim riječima: "Sarajevo dočekuje Čelik i mislim da tu ne bi trebalo biti nikakvih problema, a Zrinjski ako i bude imao problema, netko će im svirati penal, tako da se ne trebaju previše sekirati", što je voditeljica popratila s podsmijehom i odobravanjem, nakon čega je Alilhodžić zaključio: "Zato ovo kažem namjerno bez imalo sakrivanja. Imam oči, bez obzira što nosim naočale i jako mi je glupo kada mi netko kaže da prosudimo sami. Čovjek je miljama udaljen od igrača, a ovaj mu svira penal zato što je vjetar malo jače puhao. To je naša stvarnost", što je voditeljica prokomentirala riječima: "Kao da u Hercegovini nisu naviknuli na vjetar".

Iako smo već odavno naviknuti na neobjektivnost pojedinih medija kada je HŠK Zrinjski u pitanju, tolika razina neprofesionalizma i pristranosti u iznad navedenoj emisiji, kako od gosta, tako i od voditeljice, ipak nas je šokirala, zbog čega smo odlučili pokrenuti sudsku tužbu protiv navedenog novinara, ali i N1 televizije, s obzirom na to da su svjesnim navođenjem lažnih informacija gledatelji dovedeni u zabludu, dok je ugledu našeg Kluba, inače šesterostrukog prvaka BiH, nanijeta velika šteta.

Iako ne smatramo pretjerano važnim, ipak želimo podsjetiti da je u osamnaest kola aktualne sezone za HŠK Zrinjski dosuđen slovom i brojem jedan (1) kazneni udarac. Usporedbe radi, za FK Sarajevo su dosuđena, također slovom i brojem, četiri (4) kaznena udarca...