HŠK Zrinjski: Pobjeda nad Sarajevom imperativ

press konferencija
...prvacima težak je zadatak da se "vade" protiv vodećeg Sarajeva u utakmici 17. kola.

Iako, po riječima trenera "Plemića" Blaža Sliškovića, postoji imperativ pobjede u derbiju protiv Sarajeva, o toj utakmici ne želi razmišljati u kategorijama "biti-ili-ne-biti".

- Svakako je u ovom trenutku ova utakmica važnija za nas nego za Sarajevo, jer oni nama bježe 5 bodova. Pritisak na nas je veći i zato sam pokušao protekli tjedan skinuti taj pritisak i rasteretiti same igrače. Vjerujem da smo psihološki spremni nositi se s tim teretom i da ćemo u utakmicu ući rasterećeni - kazao je Slišković na konferenciji za novinare.

Osvrnu se na poraz Zrinjskog kod Zvijezde (1:0), kazavši kako je razočarane ostvarenim rezultatom, ali ne i igrom njegove momčadi u toj utakmici.

- Bilo je dobrih trenutaka, kontrolirali smo igru veći dio utakmice, sve dok nismo krenuli po pobjedu, po taj treći bod. Tu smo se previše otvorili, pojedini igrači napravili su skupe greške što nas je koštalo primljenog pogotka. Međutim, do primljenog gola nemam zamjerku svojim igračima. Na onakvom terenu nije se ni moglo više prikazati kada je u pitanju sama kvaliteta igre - dodao je.

Što se tiče sutrašnjeg protivnika, Slišković je kazao kako očekuje defanzivno Sarajevo koje će se orijentirati na polukontre i kontre što je, po njegovim riječima, najjače oružje momčadi Husrefa Musemića.

Sarajevo je ove sezone, za razliku od prethodnih, puno opasnije jer je sve podređeno kolektivu, smatra Slišković.

- Sarajevo sada igra puno jednostavnije, puno brže. Nema pojedinaca koji se svojom igrom žele istaknuti, odskočiti od drugih, nego su svi podredili svoju igru kolektivu i to donosi rezultate. To je ogromna promjena u odnosu na prošlu i pretprošlu sezonu gdje su imali kvalitetne pojedince koji se nisu stavljali u službu kolektiva - zaključio je trener Zrinjskog.

Slišković, stoga, smatra kako za Sarajevo neće biti prevelik hendikep izostanak nekoliko prvotimaca bordo momčadi.

Sudar prvog i drugog na ljestvici na programu je u subotu od 16:30 na stadionu pod Bijelim brijegom.

FENA