HŠK Zrinjski: Plemići od danas u Međugorju

Stadion HŠK Zrinjski, trening, Stadion HŠK Zrinjski, Međugorje
Zvonimir Blaić, Luka Lučić, Josip Miketek i Mate Pehar trenirati će odvojeno dok ne definiraju svoje statuse, odnosno do raskida ugovora ili odlaska na posudbu, što će reći da se ova četiri igrača neće naći na popisu putnika koji će danas krenuti put Međugorja. S druge strane, Blaž Slišković će u Međugorje vjerojatno povesti i Semira Musića, veznjaka pristiglog na probu za kojeg su u klubu prvotno ustvrdili da bi status trebao definirati do Međugorja, no iza njega je ipak prekratak period u klubu da bi se došlo do takve odluke. U Međugorju će Mostarci trenirati do četvrtka, kada ih u Metkoviću protiv istoimenog rivala očekuje prva provjera ovih priprema, nakon čega će u petak imati slobodan dan, a onda će u subotu put Istre.

Na tom udarnom dijelu priprema u Medulinu odradit će ukupno četiri provjere, no u Zrinjskom još ne znaju s kojim protivnicima - organizator Arena Cupa još ih nije priopćio. S druge strane, zna se da će Slišković u Istri morati tražiti igru bez pet imena koje je Robert Prosinečki uvrstio na širi popis reprezentativaca na koje računa u utakmicama protiv SAD-a (28.1.) i Meksika (31.1.). To su Kenan Pirić, Srđan Stanić, Marijan Ćavar, Ognjen Todorović i Nemanja Bilbija. Hoće li se svi oni naći i na užem popisu, stvar je koju treba riješiti Prosinečki...

Posljednjeg dana siječnja Plemići će se vratiti u Hercegovinu, gdje će nastupiti na Memorijalu Andrije Ankovića, na kojem čeka Sutjeska te u drugoj utakmici za plasman domaćin GOŠK ili Hajduk. Ime protivnika u generalnoj probi za početka proljetnog dijela prvenstva i domaći duel s Gabeljanima još nije poznato.
Mogući popis putnika za Međugorje

Vratari: Ivan Trifković, Kenan Pirić, Antonio Soldo; Braniči: Marin Galić, Neven Laštro, Pero Stojkić, Slobodan Jakovljević, Matija Katanec, Advan Kadušić, Srđan Stanić, Hrvoje Džijan, Nikola Šunjić; Vezni: Hrvoje Barišić, Frane Čirjak, Toni Jović, Semir Pezer, Ognjen Todorović, Marko Perišić, Nermin Jamak, Marijan Ćavar, Miloš Filipović, Nemanja Bilbija, Šime Gržan, Ismar Hairlahović; Napad: Haris Handžić, Nermin Hajdarević, Nardin Mulahusejnović, Miloš Aćimović.
Raspored priprema

15.01. Odlazak u Međugorje

18.01. Kontrolna utakmica

20.01. Odlazak u Medulin

Četiri utakmice na Arena Cupu

31.01. Povratak iz Medulina

02.02. Memorijal Andrija Anković

03.02. Memorijal Andrija Anković

10.02. Kontrolna utakmica

Dnevni list