HŠK Zrinjski: Plemići nakon Travnika bliže naslovu jesenjeg prvaka

Zrinjski Velež

Bojazan je postajala i zbog toga što je Branko Karačić bio prisiljen izvesti sastav koji dosad nije nijednom igrao zajedno, ali na kraju je ispalo rutinski. Istina, Karačić je nakon utakmice izjavio kako nije mogao biti zadovoljan igrom do prvog pogotka, budući da se Zrinjski, istina, mučio u igri prema naprijed, ali ipak se osjećalo da njegova momčad kontrolira utakmicu.

Igra u defenzivi bila je besprijekorna, Daniel Graovac i Matija Katanec s lakoćom su zaustavljali napade Travnika, tako da je već nakon pogotka Steve Nikolića, njegovog sedmog u prvenstvu, bilo jasno da je Zrinjski obavio pola posla u osiguravanju pobjede. Pogodak Denija Simeunovića potvrdio je da će bodovi u Mostar, a da navijačima Zrinjskog utakmica u Travniku ostane u još ljepšem sjećanju pobrinuo se Ivan Crnov, sigurno jednim od ljepših pogodaka sezone.
Zadovoljni nakon utakmice bili su i čelnici Zrinjskog, svjesni da je pobjedom na Piroti prvak povećao svoje izglede u borbi za jesenski naslov.
- Čestitke stručnom stožeru i igračima na novoj pobjedi, ali idemo dalje. Još su tri kola pred nama i svi znamo što nam je cilj, kazao je kratko predsjednik Zrinjskog Marin Raspudić.

Cilj je, jasno, jesenski naslov, a lako je moguće da će o njemu odlučivati posljednje kolo jeseni i derbi protiv Širokog Brijega.
- Pred nama su Čelik, Olimpic i Široki Brijeg, a iz te tri utakmice želimo tri pobjede, kazao je uvijek optimistični izvršni potpredsjednik Danko Šulenta dodavši kroz smijeh: "Želimo tri pobjede, ali zadovoljni ćemo biti i s devet bodova".
Za razliku od čelnika kluba, uvijek oprezni Karačić ne gleda previše unaprijed.
- Uspješno smo apsolvirali Travnik, što smo i priželjkivali, a sada se okrećemo Čeliku, protiv kojeg ćemo pokušati doći do nove pobjede koja bi nas još više približila onome što želimo, kazao je trener prvaka.

Karačić o jesenskom naslovu ne želi pričati, ali o njemu je svoj stav ionako već rekao u ranoj fazi prvenstva izjavivši: "Važno je da budemo konstantno u vrhu ili pri vrhu, a na samom vrhu želimo biti na kraju sezone"...Naravno, u pravu je Karačić kada kaže da će jedino važno biti kako će izgledati ljestvica na kraju sezone, ali zašto već sada uspješnu 2014. ne pokušati učiniti još uspješnijom...

I to se dogodilo
Ultrasi svjedočili cijeloj utakmici!

Tri puta vraćani su navijači Zrinjskog ove sezone, iako na putu prema Foči, Tuzli i Bijeljini nisu pravili nikakve incidente, a da sve može proći bez ikakvih problema potvrdila je utakmica u Travniku, gdje su Ultrasi svjedočili cijeloj utakmici. Naime, zahvaljujući dobroj organizaciji, navijači Zrinjskog na Pirotu su uvedeni prije početka utakmice, izvedeni su tek desetak minuta nakon kraja iste, a iako bi to zapravo trebalo biti pravilo, na bh. stadionima takva praksa nažalost je izuzetak.

Dnevni list