HŠK Zrinjski: Obrana titule mora biti naš jedini cilj!

Zrinjski-Široki

Nije to pozicija koja zadovoljava čelnike mostarskog kluba, ali oni to niti ne skrivaju.
- Iza nas je definitivno uspješna godina, no to što smo zadovoljni 2014. ne znači kako automatski moramo biti zadovoljni i prvim dijelom aktualne sezone, govori na startu razgovora Danko Šulenta, izvršni dopredsjednik mostarskog kluba.

- Stvari su vrlo jednostavne. Cilj Zrinjskog u sezoni 2014./2015. je obraniti naslov prvaka, a ako nam je cilj titula, onda treće mjesto nije ono što nas smije činiti sretnima. Ne, nismo očekivali da ćemo pobjeći pratnji pet-šest bodova, ali nismo niti da ćemo nakon petnaest kola biti trećeplasirani, nastavlja Šulenta, koji za razliku od trenera Branka Karačića uvijek glasno govori o najvišim ambicijama, no već smo se morali naviknuti da šef struke i izvršni dopredsjednik u različitim tonovima iznose klupska očekivanja.

- Stručni stožer zna što ja zacrtani cilj kluba, igrači također, a ljetos smo i pred navijače izašli s takvim ambicijama. Zašto skrivati da želimo naslov kada je to naš jedini cilj. Taj cilj smo jasno istakli prvog dana priprema i ne vidim nijedan razlog zašto bismo od njega odstupali. Uoči prošle sezone nismo imali pravo glasno najavljivati da želimo titulu, ali to je ipak bio naš cilj koji smo na kraju uspjeli ostvariti. Istina, mnoge smo iznenadili, ali mi smo znali što želimo, baš kao što znamo i danas. Želimo titulu! Iako nije bilo potrebe, ponovili smo to igračima još jednom u ponedjeljak na oproštajnom druženju, kao i to da tijekom stanke moraju biti fokusirani isključivo na prvo mjesto. Tako smo razmišljali prošle sezone i svi znaju što smo napravili, a sigurno ne bismo uspjeli da smo za cilj bili postavili treće mjesto.

Zrinjski je prvi dio sezone završio s 31 bodom.

- Rekao bih da nam nedostaju neka četiri boda. Smatram da smo izgubili previše bodova protiv, objektivno, slabijih momčadi, tu prije svega mislim na gostujući poraz od Slobode (0:1, nap.a) i domaći kiks protiv Čelika (1:1), a iako smo neke od tih bodova kompenzirali pobijedivši na dva teška gostovanja kod Željezničara (2:0) i Olimpica (1:0), opet smo prosuli bodove u derbijima protiv Sarajeva (1:1) i Širokog Brijega (0:0). Tri domaća kiksa su puno za klub koji želi titulu. Primjerice, Široki nema nijedan u osam utakmica, a mi imamo tri u sedam.

Mrtvi se ipak broje na kraju borbe...

- Slažem se da je jedino važno kako će ljestvica izgledati na kraju sezone, a cilj Zrinjskog je da izgleda isto kao i prošle sezone, barem kada je u pitanju klub koji će završiti na vrhu.

Šulentu u razgovoru podsjećamo da titulu silno žele i klubovi koji su jesen zaključili ispred Zrinjskog.

- To je potpuno razumljivo, a niti ne očekujemo da u ta dva kluba govore kako im je cilj drugo ili treće mjesto, još više kada se zna da Široki Brijeg nije bio prvak od 2006., a Sarajevo od 2007. godine. Svim klubovima iz vrha cilj je osvojiti naslov, također se slažem da su ambicije Širokog Brijega i Sarajeva definitivno utemeljene, ali tko to može reći da naše nisu. Pred nama je još petnaest kola u kojima je sve otvoreno, a lako je moguće da će se situacija u vrhu mijenjati iz kola u kolo. Bilo kako bilo, naš cilj je poznat.

Za titulu će trebati dodatno osnažiti i momčad, jer niti konkurenti neće sjediti skrštenih ruku preko zime.

- Naravno kako ćemo se pojačati. Uostalom, od našeg dolaska u čelništvo kluba Zrinjski se konstantno pojačava. Istina, bilo je dosta i pogrešnih procjena, igrača s kojima smo pogriješili, ali nismo niti očekivali da će se angažman svakog igrača pokazati kao pun pogodak. Ukratko, mogu potvrditi kako momčad želimo još više pojačati i uvjeren sam kako ćemo u tome uspjeti.

Imena, pozicije...Navijači su nestrpljivi.

- Nećemo o imenima dok to ne bude službeno. Treba znati da je izbor igrača u zimskom prijelaznom roku dosta suženiji, jer tada malo kome ističu ugovori. Primjerice, nijedan naš igrač nije slobodan ove zime, dok smo prije ovih produljenja imali desetak igrača koji bi postali slobodni na ljeto. Da skratim, zanimljivo nam je pet-šest igrača, ali neki od njih su u igri tek za ljetni prijelazni rok, zaključio je Šulenta.

Produljenja

"Daniel Graovac, Pero Stojkić, Deni Simeunović, Danijel Stojanović i Stevo Nikolić već su produljili do 2017. godine, s Aleksandrom Radulovićem također smo postigli dogovor da produlji aktualni ugovor do 2017., a nadamo se da će to napraviti i Matija Katanec...Sve to je potvrda da razmišljamo dugoročno"

Raskidi

"Dogovorili smo raskide ugovora s Vedranom Turkaljem, Dženanom Durakom i Markom Basarom, trojicom igrača koji se nisu uspjeli nametnuti protekle jeseni, a vidjet ćemo hoće li oni biti jedini igrači koji će nas napustiti u zimskom prijelaznom roku. Da, možda bude još odlazaka, ali zasad je sigurno da nas oni napuštaju"

Pregovori s Crnovom

U skupini igrača kojima je ugovor isticao na kraju sezone je i Ivan Crnov, ali još uvijek nema potvrde kako će i on produljiti.
- To je naša želja i razgovori s njegovom zastupnikom već su obavljeni na tu temu, ali ne pita se samo Zrinjski. Igrač također ima svoje želje, ali naš stav je jasan. Želimo produljiti ugovor i s Crnovom, ali spremni smo i za plan B, kazao je Šulenta.

Dnevni list