HŠK Zrinjski: Ništa ni od provjere protiv Iskre

...razgovori sa Slavenom Musom posljednjih dana kao po pravilu ipak počinju i završavaju pričom o snijegu koji je, kao i većini premierligaša, znatno poremetio zacrtani plan priprema mostarskog kluba.

Naime, posljednju pripremnu utakmicu su Plemići odigrali još 28. siječnja, dok su posljednji trening na otvorenom odradili prije više od deset dana, odnosno 2. veljače. I jučer su Mostarci bili prisiljeni trenirati na zatvorenim terenima Karting kluba, dok od utakmice protiv Iskre, koja je bila dogovorena za sutra, očekivano neće biti ništa. - Iskra je zbog vremena otkazala dolazak u Hercegovinu, ali i da to nije slučaj, teško da bi pronašli teren koji je uvjetan za odigravanje utakmice, izjavio je Musa.

- Za subotu imamo dogovorenu utakmicu protiv Kozare i vjerujem da bi dotad naš pomoćni teren s umjetnom travom trebao biti spreman, dodao je trener Zrinjskog.
Provjera protiv Iskre prema planu priprema trebala je biti već deveta u nizu, ali Zrinjski je ipak i dalje na samo tri utakmice, od kojih se ona protiv ljubuškog niželigaša Bigestea (6:1) ne može karakterizirati ozbiljnom. Podsjetimo, Mostarci su zbog vremenskih neprilika prvo ostali bez dvije planirane utakmice na turniru u Čitluku, a zatim bez još tri na "Istria Winter Cupu" u Umagu i Novigradu.
Sada je otpala i Iskra, tako da prema davno napravljenom programu ostaju još Kozara (18.2.), Branitelj (21.2.), Sarajevo (23.2.) i Široki Brijeg (26.2.). Jasno, ovaj program je također podložan promjenama, a u slučaju da spekulacije oko odgode proljetnog starta službeno budu potvrđene, do 10. ožujka sigurno bi bile ugurane još barem dvije-tri provjere.
Inače, pomoćni teren stadion Pod Bijelim brijegom jučer se napokon počeo čistiti, a kada će isti biti uvjetan za rad, ostaje za vidjeti.

M.P. Dnevni list