HŠK Zrinjski: Još veća mogućnost rotiranja igrača

U prve četiri utakmice protiv Leotara (0:1), Širokog Brijega (1:0), Travnika (1:0) i Borca (1:0) Dragan Perić na travnjak je slao praktički isti sastav, a petorku u veznom redu su činili Hrvoje Milićević, Filip Arežina, Mile Pehar, Vučina Šćepanović i Lazar Marjanović.

S istim veznim redom Zrinjski je počeo i u domaćem porazu od Olimpica (1:4), dok je u preostalih petnaest utakmica Perić počinjao s, pazite sad, petnaest različitih veznih linija. Da, podatak koji zvuči pomalo nevjerojatno, ali je istinit, baš kao i onaj da je Slaven Musa u 44 utakmice na klupi Zrinjskog izveo 44 različita sastava.

Podsjetimo, protiv Zvijezde (0:2) u petom kolu umjesto kartoniranog Arežine je počeo Igor Žuržinov, koji je ostao u sastavu (Marjanović na klupi) i u pobjedi protiv Željezničara (1:0), s tim što je umjesto Arežine zaigrao Dario Krišto.

U Kup pobjedi protiv Rudara (1:0) prvi put od starta su krenuli Luka Brlenić i Milan Muminović, protiv GOŠK-a (1:0) i Ivan Ferenc, dok je u trijumfu protiv Gradine (2:1) počeo i Ante Čilić. Ukratko, Perić je u dvadeset jesenskih utakmica počinjao s jedanaest različitih igrača u veznom redu, a onda i ne treba čuditi što je imao šesnaest različitih petorka u sredini terena.

Sada, pak, dolazimo do onog najzanimljivijeg, odnosno činjenice daje Perić u zimskom prijelaznom roku dobio još veću mogućnost kombiniraja. Naime, od jedanaest iznad nabrojanih igrača Pod Bijelim brijegom više ne stanuje samo Krišto, dok je mogućnost rotiranja u veznom redu povećana dovođenjem Ivana Crnova, Hrvoja Barišića, Velibora Durića, Gligora Gligorova i Matije Poredskog.

Istina, Gligorov je predstavljen kao igrač koji bi trebao pojačati konkurenciju na desnom boku, a Poredski u napadu, no Perić je u pripremnim utakmicama jasno pokazao da ovu dvojicu igrača ne vidi isključivo u zadnjoj liniji i vrhu napada, nego i kao igrače na krilnim pozicijama - Gligorova na mjestu na kojem je jesenas koristio Pehara, Muminovića, Ferenca i Brlenića, a Poredskog na mjestu na kojem su u prvom dijelu sezone počinjali Marjanović, Žuržinov i Čilić.

Uz sve te silne vezne igrače Perić je, zanimljivo, u pripremnim utakmicama stigao na sredini terena isprobati i Gorana Markovića, braniča kojeg je jesenas koristio isključivo na desnom boku, tako da će biti vrlo zanimljivo vidjeti kako će Perić raspoređivati minutažu kada krene borba za bodove.

Dnevni list