HŠK Zrinjski: Hvala na pitanju i dalje smo prvi - 15.09.2015

Zrinjski-Slavija

Impozantno zvuči podatak o gol razlici 10:0. Bez obzira na to Zrinjskom se poklanja malo pozornosti u medijima takozvanih državnih i federalnih medija.
Da je recimo umjesto Zrinjskog sada na vrhu ljestvice Sarajevo ili Željezničar mediji bi bili puni hvalospjeva o tim momčadima. Garantiram da bi danas u tim medijima čitali naslove kako su neki od tih klubova uz bok Manchesteru kao najbolji klubovi Europe po ostavrenim rezultatima u svojim ligama.

Realnost je drugačija i upravo je HŠK Zrinjski jedan od najuspješnijih klubova Europe što se tiče domaćih natjecanja i teško ćete naći klub koji u svojoj državi nema poraza i nije primio pogodak, sem već gore spomenutog Manchester Citya koji je odigrao i tri utakmice manje od Zrinjskog u svom nacionalnom prvenstvu.

Ne treba ni malo sumnjati da bi se da je imalo drugačija situacija (čitaj da je neko od sarajevskih klubova na vrhu) snimale emisije o velikanima bh nogometa i njihovoj nepobjedivosti. Nažalost to je činjenično i realno stanje u državi u kojoj živimo, i u kojoj su jedni toliko privilegirani, a drugi isto toliko zanemareni.

Kako objasniti činjenicu da se godinama iz repezentacije izostavljaju nogometaši Zrinjskog? Kada je Zrinjskii pretprošle sezone bio prvak radi mira u kući pozvan je vratar u izabranu vrstu i on naravno nije dobio prilike ni sekundu da igra u reprezentaciji. Danas u Zrinjskom postoje igrači koji su svojim igrama zaslužili reprezentativni dres, ali prilike dobijaju nogometaši iz drugih klubova.

Slična je situacija i u mlađim kategorijama gdje nogometaši Zrinjskog dobijaju na kapaljku pozive u reprezentativne izabrane vrste. Gospodo Hvala na pitanju i dalje smo prvi, a vi i dalje u prvi plan gurajte one sa predznakom koji vam odgovara.

Ipak da ne bude da je HŠK Zrinjski zanemaren u svim segmentima ima jedan gdje je skoro uvijek u prvom planu. Vjerovali ili ne to su kazne kojima NS BiH trenira strogoću prema klubovima koji imaju svoju publiku i svoje navijače. U tom segmentu Zrinjski je na samom vrhu po visini kazni koje je morao platiti savezu. I dok se svuda u normalnom svijetu na bakljade i na koreografije gleda kao na nešto lijepo i pozitivno u BiH se za to plaćaju masne kazne. Ipak ovo je BiH i još jednom Hvala na pitanju i dalje smo prvi. HŠKZ

HERCEGOVINA.info