HŠK Zrinjski: Hvala na pitanju i dalje smo prvi

zrinjski velež kup

Neodlučeni rezultati protiv NK Široki Brijeg i FK Sloboda su s obzirm na stanje na terenu realni, a visoki poraz od FK Željezničar ne može se svrstati u tu kategoriju. Ruku na srce Željezničar je zasluženo slavio, ali ne toliko zasluženo koliko krajnji rezultat govori.

Plemići su imali sve u svojim nogama do kobne 37. minute kada Mešanović nije realizirao kazneni udarac, i onda su kola krenula nizbrdo. Sve je kulminiralo kaznenim udarcem za Železničar i isključenjem Jakovljevića i povratka više nije bilo.
Danas možemo pričati o nedostatku sreće, lošem terenu i o mnogo čemu drugom, ali ostat će upisan samo rezultat te utakmice. Zanimljivo je kako su federalni (čitaj bošnjački) mediji dočekali poraz Zrinjskog od Željezničara. Teško je sada u jedan teks ubaciti sve slavodobitne naslove o tome kako je Željina mašina protutnjala kroz Mostar, ali stiče se utisak da bi se puno manje pisalo da je recimo Željo svladao Real ili Barcelonu.

Pobjeda Željezničara jeste čista i zaslužena, ali toliko tekstova o tome je previše za mali prostor kakav je BiH. Stiče se dojam da je svima više dosta Zrinjskog i njegovih rekorda, te su jedvadočekali taj poraz da ispraše aktualnog prvaka. Nažalost toj atmosferi su podlegli i oni koji bi trebali biti "domaći" mediji, te su i oni osuli paljubu po Plemićima.

Preko noći svi su zaboravili na pobjede, rekorde, i igre koji su Plemići pružali prije tog nesretnog poraza. Zrinjski kao aktualni prvak to nije zaslužio, pogotovo ne ljudi iz Uprave koji su omogućili da HŠK Zrinjski bude ono što jeste danas. Porazi su sastavni dio igre,( kao i pobjede na koje su Plemići navikli svoje navijače )i oni se jednostavno događaju svima.

Nije Željezničar toliko dobar da se o njemu pišu hlavospjevi, niti je Zrinjski preko noći zaboravio igrati da se spominju debakli.

Život ide dalje. Još se puno toga ima za odigrati do kraja sezone. Za (ne) upućene HŠK Zrinjski je i dalje prvi na ljestvici i tu će prezimiti. Svi svjetski mediji pisat će da je aktualni prvak BiH HŠK Zrinjski na prvom mjestu PL BiH. Mini kriza je za nama i to će Plemići dokazati već na utakmici protiv Viteza koja se igra u petak. Do tada bude pozdravljeni, gledajte ljestvicu PL BiH i hvala na pitanju i dalje smo prvi, vašim riječnikom i dalje smo najbolji.

HERCEGOVINA.info