HŠK Zrinjski: Gostovanje na Koševu dolazi u neugodnom trenutku

HŠK Zrinjski, Ludogorec, Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo iz Sarajeva
Riječ je o jednom od derbija koji će privući više navijača na tribine nego što je uobičajeno. Sarajevo na krilima dobre igre u derbiju sa Željezničarom želi skinuti skalp umornom Zrinjskom, koji je u četvrtak igrao europsku utakmicu na Pecari.

Zahtjevna utakmica

- Još jedna teška utakmica, važna i zahtjevna u vrlo kratkom vremenu. Ako budemo na razini onoga što smo igrali na derbiju, onda možemo izvući pozitivan rezultat. Zrinjski je kvalitetna momčad, eliminirani su iz Europe i ostalo im je samo prvenstvo. Momčad je koja ima kvalitetu, koja hoće igrati i kažnjavati svaku pogrešku protivnika. Moramo biti oprezni, disciplina je osnovni čimbenik koji morate zadovoljiti kako biste nešto napraviti. Pozivamo navijače da nas podrže - rekao je trener Sarajeva Husref Musemić na konferenciji za medije te je dodao:

- Oni su igrali jako puno utakmica u posljednjih mjesec dana. Nismo mogli puno toga vidjeti jer je Ludogorets rano zabio gol i igralo se samo da se završi. Ne znam koliko su se potrošili, Slišković najavljuje četvrti naslov. Imaju kvalitetu, ali smo se i mi potrošili u srijedu. Mislim kako smo imali vremena osvježiti se i pripremiti za ovu utakmicu. Sigurno je kako je podrška navijača potrebna. Da podrže momčad, a ne mene - kazao je Musemić.

Moguć dolazak Barišića

Teško je za ovu utakmicu pretpostaviti kakvu će momčad Blaž Slišković izvesti protiv Sarajeva. Zrinjski očito ima problema s napadačima, a ta bi se situacija mogla donekle riješiti dolaskom Josipa Barišića, iskusnog napadača koji je u karijeri nastupio za veliki broj klubova u Hrvatskoj, Ukrajini, Sloveniji i Poljskoj. Ponikao je u Osijeku, a posljednji klub bila mu je Cibalia. Ostali napadači Bekić i Aćimović već neko vrijeme bore se s ozljedama, dok Jović za vrijeme njihove odsutnosti nije dobio punu minutažu, nego je špic igrača glumio Bilbija, koji to zapravo nije. Ako se potvrdi dolazak Barišića, netko drugi od napadača bio bi višak.

Inače, Zrinjski trenutačno operira s gotovo 30 igrača pa se može očekivati kraćenje tog kadra na razumniju razinu s kojom se normalno može napraviti trening. Teško je procijeniti i koji bi igrači mogli biti višak jer povratkom trenera Blaža Bake Sliškovića koncepcija u momčadi je drugačija od one koju je imao njegov prethodnik Ante Miše. Zrinjski će teško živjeti najmanje do prvenstvene stanke, a utakmica sa Sarajevom ne dolazi u dobrom trenutku, plemićima bi puno više odgovaralo gostovanje kod nekog slabijeg protivnika, ali ništa im drugo ne preostaje nego se boriti za svaki bod. Ipak, povratkom Bake Sliškovića na čelo momčadi Zrinjski ima adut više jer očito je kako Baka motivacijski puno bolje utječe na momčad nego njegov prethodnik Miše. Njemu ne predstavlja problem staviti 17-godišnjeg Stanića umjesto jednog od najboljih igrača Premijer lige Filipovića ako ovaj nije na svojoj pravoj razini. 

Večernji list