HŠK Zrinjski: ‘Gabela će otkriti treba li trenutni kadar dodatno pojačati ili ne’

zrinjski solin
Pojačanja. Najčešće spominjana riječ u nogometnoj polusezoni. Navijači ih se ne mogu zasititi, klupska čelništva ih pak ne mogu dovoljno nabaviti. Optimalno bi bilo da se pronađe neka zlatna sredina između divljih želja i realno ostvarivih mogućnosti kluba, a tom se mišlju vode i u Zrinjskom.

Zrinjski je ove sezone ostao bez dva vrlo, vrlo bitna imena. Otišao je najbolji strijelac Lige Nemanja Bilbija (14 golova), u Mostaru više ne stanuje i korisni krilni ofenzivac Ognjen Todorović. Samo po sebi, ovo zahtjeva promptnu reakciju čelništva i struke, no ona je donekle izostala. Zamjena za Bilbiju, vjeruju u Zrinjskom, pronaći će se u postojećem kadru, među igračima iza kojih su periodi problematičnog zdravlja i kojima će ovo biti prve pune pripreme s klubom (Šovšić, Veselinović), Todorovića bi trebao zamijeniti Abid Mujagić koji je ove zime stigao nakon angažmana u Mladosti iz Doboj Kaknja. Dakle, Mujagić je to neko pojačanje? Pa, u Mostaru ne istrčavaju s takvim zaključcima, vjeruju da je uz njega i još tri nova igrača (vrata Kolak, stoperi Rodin i Gojković) prije svega pojačana konkurencija.
A pojačanja, što je s njima? Odgovor nam je dao glavni klupski operativac Danko Šulenta.

- Kada govorimo o pojačanjima o kojima svi bruje, pred nama je turnir u Gabeli nakon kojeg ćemo analizirati kako je tko od igrača odigrao i revidirati popis za udarni dio priprema u Istri. Bude li potrebe, potražit ćemo pojačanja na određenim pozicijama, rekao nam je Šulenta.
Ovo se idealno uklapa u već postojeći trend unutar kojeg Zrinjski već duže vrijeme operira, a koji kaže da su pojačanja moguća i u poznoj fazi priprema - dokazano je to na primjerima Nemanje Bilbije, Kenana Pirića, Danijela Graovca, Samira Bekrića, odreda igrača koji su Pod Bijeli brijeg stizali u veljači.
Što se terena tiče, Zrinjski će u subotu uskočiti u program 29. Ankovićevog memorijala, na kojem tog prvog dana vikenda čeka ogled protiv druge momčadi Dinama, a u nedjelju test kontra GOŠK-a ili Sutjeske. U dosad jedinom kontrolnom duelu, Plemići su remizirali s hrvatskim drugoligašem Solinom (1:1).

Piše: Slaven Nikšić
[email protected]