FOTO  HŠK Zrinjski-FK Sloboda 1:0

Stadion HŠK Zrinjski, FK Sloboda Tuzla
U 28. kola Premijer lige BiH HŠK Zrinjski je na svom travnjaku dočekao FK Slobodu.

Plemići su dočekali Slobodu nakon razočaravajućeg poraza na Širokom Brijegu, dok je Sloboda stigla u Mostar na krilima pobjede nad Sarajevom.

HŠK Zrinjski: Brkić, Čurjurić, Galić, Barišić, Pezer, Stojkić, Jakovljević, Bencun, Rustemović, Filipović, Mandić.

FK Sloboda: Muminović, Adžem, Pršeš, Baraban, Ivetić, Beganović, Hodžić, Čivić, Hadžanović, Zukić, Ignjatović.

Zrinjski je ušao povučeno u utakmicu, pa je Sloboda na početku imala inicijativu. Zrinjski ima prvu pravu prigodu u 8. minuti kada Jakovljević izbacuje Bensuna, a ovaj puca malo pored vrata Muminovića.

U 13. minuti pokušao je Filopović iz slobodnog udarca, ali lopta je otišla tik pored vrata. 28. minut Čurjurić pokušava odličnim udarcem, ali rezultat ostaje 0:0. 32. minut donosi najbolju šansu za Zrinjski. Mandić je sjajno uposlio Filipovića koji je pokušap zaobići vratara Muminovića, ali ovaj ga je pročitao i loptu odbio u korner.

Dobra igra Zrinjskog isplatila se u 37. minuti kada je Čurjurić sjajno uposlio Filipovića koji je zatresao mrežu Muminovića. Slijedeća minuta sjajna šansa za goste, ali Brkić sjajno brani udarac Zukića. Do odmora rezultat se nije mijenjao.

U drugom dijelu nastavlja se dobra igra Zrinjskog. Bilježimo odličan prodor Mandića, ali lopta mu je pobjegla u gol aut. U 58 minuti sjajna asistencija Bencuna za Čurjurića koji šutira malo pokraj gola. Trener Slobode napravio je tri izmjene, a kod Zrinjskog u igru je ušao Sovšić umjesto Čurjurića koji je dobio veliki pljesak s tribina.

U 76. minuti dobbar pokušaj Mandića glavom, ali lopta odlazi u korner. Na isteku 86. minute Sovšić pogađa vratnicu. Do kraja rezultat se nije mijenjao i Zrinjski je zasluženo slavio pobjedu.

HERCEGOVINA.info