FOTO  HŠK Zrinjski - FK Sarajevo 0:2

Stadion HŠK Zrinjski, FK Sarajevo, pripreme, HŠK Zrinjski, Premijer liga BiH

Trener Zrinjskog Branko Karačić u oba poluvremena izveo je kombinirani sastav, a s druge strane trener Sarajeva Robert Jarni krenuo je sa sastavom sa kojim će krenuti i u nastavak Premier lige Bosne i Hercegovine. Prvo poluvrijeme obje ekipe su odigrale bez značajnijih prilika, da bi se u drugom poluvremenu Sarajevo otvorilo i ubrzo stiglo do dva pogotka prednosti.

Tek nakon drugog gola te izmjena koje je napravio Branko Karačić ulaskom Đurića i Simeunovića igra Zrinjskog je dobila ono što navijači traže, ali nažalost iz nekoliko izglednih prilika Zrinjski ne postiže pogodak. Treba istaknuti i Barišića koji je danas zasigurno odigrao najbolju utakmicu u dresu Plemića.

HŠK Zrinjski: Dujković, Brković (Zlatić), Radeljić, Aleksić, Stojkić (Belošević), Muminović (Šćepanović), Barišić (Vranjić), Crnov (Basara), Pehar (Simeunović), Stojanović (Đurić), Nikolić (Mamić).

FK Sarajevo: Delač (Bandović), Dupovac, Tatomirović (Trivunović), Puzigaća (Travančić), Cimirot (Jevtić), Osmanagić, Barić, Todorović (Kovačević), Stojčev (Handžić), Purić (Tadejević), Bilbija (Velkoski).

Utakmicu je pratilo oko 1000 gledatelja.

HERCEGOVINA.info