HŠK Zrinjski: Dominacija kakva se rijetko viđa na domaćim terenima

Zrinjski-Mladost
...prvi poraz u ovoj sezoni PL BiH. Mladost se mostarskoj publici predstavila u odličnom izdanju, i opći je utisak da je to najbolja momčad koja je gostovala u Mostaru u ovoj sezoni.

53 utakmica bez poraza

Pobjeda nad FK Mladost je 53 utakmica za redom koju Plemići nisu izgubili na svom stadionu i to čini Zrinjski neprikosnovenim u PL BiH. HŠK Zrinjski je nakon ovog 10. kola PL BiH vodeći klub na ljestvici. Drugopalirani Radnik za Plemićima zaostaje 5 bodova, a koliko je Zrinjski dominantan govori podatak da je momčad Vinka Marinovića postigla najviše (18), a primila najmanje (7) pogodaka u PL BiH.

Opet Miloš Filipović

Igrač odluke u utakmici protiv Mladosti bio je Miloš Filipović koji je ušao u drugom dijelu i koji je sjajnim pogotkom donio Plemićima nova tri boda. Podsjećamo Filipović je bio strijelac i u Kup utakmici protiv Borca koja se igrala protekle srijede, a u prošloj sezoni u nekoliko navrata je donosio bodove Plemićima ulazeći u igru s klupe.

Marin Galić

Marin Galić bio je najbolji pojedinac u redovima Mladosti. Igrač je to koji je ponikao u HŠK Zrinjski, ali se nije uspio nametnuti struci, te je potražio novu sredinu. Našao ju je u Mladosti i danas je jedan od najboljih desnih bočnih igrača u BiH.

Još je jedno kolo do kraja ovog prvog dijela prvenstva koji se igra po novom sustavu. Plemići su zasluženo na prvom mjestu, a s obzirom na širok kadar u Zrinjskom se nadaju da će otići daleko i u Kupu BiH. Bilo kako bilo odavno jedan klub ne dominira u domaćim natjecanjima kao što Plemići dominiraju u ovoj sezoni.

HERCEGOVINA.info