HŠK Zrinjski: Crnov odlazi ili se pomjera u sredinu

zrinjski sarajevo

...veznjaka izvršni dopredsjednik Zrinjskog Danko Šulenta potvrdio je kako bivši igrač Sarajeva neće biti jedini igrač koji će doći ove zime.
- U pregovorima smo s još dvojicom igrača. Mogu samo otkriti kako se radi o veznim igračima, a ako te pregovore uspješno privedemo kraju, s njima bismo zaključili zimski prijelazni rok, kazao je Šulenta.

Angažman Todorovića i pregovori s još dvojicom veznih igrača jasan su pokazatelj kako aktualni prvak ove zime prije svega želi osvježiti vezni red, odnosno isti učiniti boljim nego što je bio jesenas. A isti, barem ne zasad, nije oslabljen, jer se raskidi ugovora sa Dženanom Durakom i Markom Basarom sigurno ne mogu karakterizirati kao "ozbiljniji odlasci", s obzirom da nijedan od njih dvojice u petnaest jesenskih kola nije zaigrao niti minute. To u prijevodu znači kako već angažiranog Todorovića, kao i dvojicu veznih igrača koje Zrinjski također želi angažirati, Pod Bijelim brijegom sigurno ne vide kao alternative za Duraka i Basaru, nego kao igrače koji bi vezni red trebali učiniti jačim nego što je bio.

Dolazak Todorovića, koji je na Koševu pokrivao lijevu stranu veznog reda, mnogi karakteriziraju kao pripremanje Zrinjskog na odlazak Ivana Crnova, još više jer je produljen ugovor s Danijelom Stojanovićem, ali Šulenta tvrdi kako bi u Zrinjskom bili sretniji kada bi njihov najbolji veznjak i na proljeće nosio dres s lentom. Kako onda to objasniti? Naime, utakmice u 2014. nam otkrivaju kako se pored Crnova nije naigrao niti Stojanović, tako da je uz eventualni ostanak njih dvojice angažman Todorovića, objektivno, nepotreban, no neizravno objašnjenje Šulenta je dao i prije predstavljanja prvog zimskog pojačanja.

- Produljenja ugovor s igračima do 2017. godine potvrda su kako ne razmišljamo samo o proljetnom dijelu sezone, nego i onome što nas čeka nakon toga. Imamo nekoliko igrača koji su već prošli tridesetu, tako da moramo voditi računa i o tome, ne toliko kada je u pitanju proljeće, koliko kada govorimo o momčadi za sezonu 2015./2016., jer s nekima od njih ipak ne možemo računati dugoročno, izjavio je Šulenta.

Crnov, jasno, nije u društvu 30+ igrača, ali razumljivo je kako su Pod Bijelim brijegom svjesni kako će on otići, prije ili kasnije, odnosno već ove zime ili sljedećeg ljeta, tako da prije svega tu treba tražiti razlog zašto je angažiran Todorović. A zašto u Zrinjskom žele ostanak Crnova barem do ljeta? Zbog ogromnog uloga, naravno, jer bi izgledi za obranu naslova s njim definitivno bili znatno veći, a osim toga, Crnov u sastavu automatski ne isključuje Todorovića iz istog, čak niti Stojanovića, jer sastav s njima trojicom lako se može složiti - Stojanović na lijevom boku, Todorović ispred njega i Crnov na poziciji ofenzivnog veznog.

No, to je već stvar o kojoj će brigu voditi struka, ali ono o čemu mora razmišljati klupsko rukovodstvo je pojačavanje pozicije na kojoj su jesenas u 20 utakmica starteri bili Velibor Đurić (16) i Vučina Šćepanović (4), jer je tu Zrinjskom potreban igrač koji će imati konkretniji učinak od njih dvojice, a oni su postigli jedan pogodak - zajedno.
Možda na proljeće taj bude jedan od one dvojice s kojima se pregovora, možda bude Crnov, a možda opet bude Đurić...

Traži se novi "Radulović"

Odličan posao napravio je Zrinjski angažmanom Aleksandra Radulovića, a koliko su Pod Bijelim brijegom zadovoljni 27-godišnjim Banjolučaninom potvrdilo je produljenje ugovora do 2017., iako je i prvi vrijedio do 2016. godine. Sada Pod Bijelim brijegom očito žele pronaći još jednog "Radulovića", jer je pored ofenzivnog veznjaka koji se sigurno traži, drugi gotovo sigurno središnji vezni...

Dnevni list