HŠK Zrinjski: Cilj nam je bio selektirati momčad od 25 igrača

... koji će oni pokušati što bolje iskoristiti budući da od sutra više neće imati puno slobodnih dana do kraja sezone.

Do proljetne premijere protiv Leotara ostalo je još manje od dva tjedna, a odrađenim u dosadašnjem dijelu priprema, kao i igračkim kadrom za proljeće, Perić je zadovoljan.
- Odrađeno je sve što je bilo i planirano na startu priprema, s tim što smo zbog provjere protiv Dinama bili malo prisiljeni promijeniti zacrtani plan rada. Došli smo na onu razinu na kojoj smo i planirali da ćemo biti, a i ovo vrijeme do Leotara ćemo iskoristiti maksimalno, tako da ćemo start drugog dijela sezone dočekati spremni, izjavio je Perić, kojeg u završnici priprema zabrinjavaju tek ozljede igrača.

- Poznato je da je najozbiljnija ozljeda bila ona Pere Stojkića, ali vjerujem da će i on uskoro biti u punom treningu. On je sada u velikom zaostatku za ostalim igračima, ali najvažnije je da ta ozljeda koja ga dugo muči postane prošlost. Puno treninga propustio je i Matija Poredski, dok se odužio oporavak i Marina Aničića, koji ozljedu vuče još od utakmice protiv Dinama, dodao je Perić.

U sedam pripremnih utakmica Perić je dosta rotirao momčad, no to je malo koga iznenadilo, kako iz razloga što je puno rotirao i jesenas, tako i zbog činjenice što na raspolaganju ima jako velik broj igrača.

- Cilj nam je bio selektirati momčad od 25 igrača, 22 plus tri vratara. Danas ih imamo 28, tako da sam i ja predlagao nekim igračima odlazak na posudbu, pogotovo onim mlađim za koje je najvažnije da igraju, no oni su ipak izrazili želju za ostankom. Radi se o igračima pod ugovorima i nikog od njih se ne može prisiliti na odlazak, ali je činjenica da za neke pozicije konkurira više igrača nego što je potrebno. "Višak" igrača jasno sugerira da se neki opet neće naigrati, no za Zrinjski je ipak najvažnije da su sve pozicije dobro pokrivene.

- Dovođenjem novih igrača pojačali smo konkurenciju i definitivno smo u boljoj situaciji nego što smo bili u prvom dijelu sezone. Nijedna pozicija se ne može okarakterizirati kao problematična i naravno da mene kao trenera to raduje.
O novim igračima Perić je govorio i uoči odlaska u Makarsku, a sada je u tom društvu i povratnik Velibor Đurić.

- Novi igrači sigurno će nam donijeti dodatnu kvalitetu. Đurić nije igrao u prethodnim utakmicama, ali on ipak neće imati problema s prilagodbom. Znamo što od njega možemo očekivati i na Đurića ne treba trošiti riječi. Graovac je zbog ozljede Aničića igrao i više nego što je bilo planirano, ali priliku koju je dobio je iskoristio na pravi način. On je sigurno veliki dobitak i ne treba sumnjati da na pravi način može popuniti rupu nastalu odlaskom Tonija Markića. Crnov i Gligorov se također ozbiljno nameću, dok Poredski i Jurina nisu imali sreće s ozljedama, pogotovo Poredski koji je preskočio četiri od sedam utakmica.

"Pojačanja" će biti i oni igrači koji jesenas nisu bili na željenoj razini.
- S razlogom najviše očekujemo od Žuržinova, za kojeg svi znamo da može više nego što je pružio jesenas. Marjanović se prije svega mora dignuti fizički, a onda će i proigrati, a na proljeće više očekujem i od Pehara, kojeg sam odlučio vratiti u napad, jer sam mišljenja da mu ta pozicija više odgovara.
Velika snaga bi trebao biti i Hrvoje Miličević, koji je u prvom dijelu sezone padao kako se jesen približavala kraju.
- Poznato je da je on ljetos propustio veći dio priprema, dok je ovog puta krenuo od starta i to se odmah odražava na njegovim igrama. On je još uvijek mlad igrač koji i dalje sazrijeva i koji može biti samo bolji, ali ja od svih igrača iz prvog dijela sezone očekujem da budu deset do dvadeset posto bolji, neki i više. Arežinu je sada malo stigao umor od priprema, ali on će sigurno doći na željenu razinu kada bude najvažnije.
Razgovor s Perićem smo završili s upitom gleda li s optimizmom prema proljetnom dijelu sezone.
- Optimist sam od starta sezone, tako da ne vidim nijedan razlog zašto bih razmišljao drukčije, odnosno zašto ne bih bio optimist, zaključio je Perić.

Sastav za Leotar

Zrinjski drugi dio sezone otvara utakmicom protiv Leotara, a Perića smo upitali zna li već danas sastav za prvu utakmicu proljeća.
- Naravno da razmišljam i o tome, ali ipak ne mogu već sada izdiktirati imena jedanaest igrača. Prvo treba vidjeti na koga ću sve moći računati, jer su uvijek moguće neke nepredviđene okolnosti. Primjerice, mislili smo da je Aničićeva ozljeda bezazlena, ali ipak se pokazalo da nije tako, izjavio je Perić.

Svi imaju pravo na ambicije

Željezničar i Sarajevo su praktički već danas sigurni putnici u Europu, a osim Zrinjskog europsku vizu traži još nekoliko klubova iz kojih stižu dosta optimistične izjave.
- Svi imaju pravo na ambicije i tu ne vidim ništa čudno. Svi također tvrde da su njihove ambicije utemeljene, ali bez obzira na najave i želje, odgovore će dati tek teren. Mi naše ambicije nismo nikada skrivali, a u prvom dijelu sezone smo potvrdili da su one i utemeljene, kazao je Perić.

Igrat ćemo bolje

Zrinjski se u prvom dijelu sezone dosta mučio, a najbolja potvrda toga je samo trinaest postignutih pogodaka u petnaest jesenskih kola. Perić kaže da će njegova momčad na proljeće izgledati bolje.
- Uvjeren sam da ćemo igrati bolje, a potvrđuju to i pripremne utakmice u kojima smo dosta lakše stvarali prigode, govori Perić.