VIDEO  HRVOJE MILIČEVIĆ SRUŠIO PARTIZAN "Sada je pritisak na njima, mislim da su nas malo podcijenili"

Hrvoje Miličević
AEK Lernaca

U prvom susretu trećeg pretkola Europa lige Ciparski AEK iz Larnace je na svom terenu svladao beogradski Partizan 2:1, a junak susreta bio je Hrvoje Miličević.

Partizan je bolje otvorio susret i u 18. minuti poveo pogotkom Queensyja Meniga. Poravnao je Angel Garcia u 33. minuti susreta, da bi pobjedu AEK-u u 69. minuti lijepim pogotkom donio bivši nogometaš HŠK Zrinjski.

"Odigrali smo dobru utakmicu iako je nismo otvorili na najbolji mogući način. Primili smo pogodak već u 18. minuti. No, kada smo izjednačili okrenuli smo sve u svoju korist. Dominirali smo i više željeli. Tražili smo pobjedu, i na kraju smo zasluženo slavili", kaže Miličević za Hercegovina.info.

Što očekivati u uzvratu?

"Mislim da nas je Partizan malo podcijenio čitajući medije. Govorili su kako su dobili najlakšeg protivnika. Sada po njih nije dobra situacija. Loše su ušli u prvenstvo i jučer su poraženi od nas. Mislim da Partizanu neće biti svejedno u Beogradu, veći je pritisak sada na njima. Imamo kvalitetu da ih izbacimo", ističe.

"Partizanu je i otišlo dosta igrača poput Markovića, Jojića, Miletića. Oni su prošle godine bili nositelji igre. Sada imaju dosta mladih igrača koji tek moraju graditi karijeru. Nije im baš bajna situacija", dodaje Miličević.

Sadržaj se učitava...

U AEK-u mu je odlično.

"Već godinu dana sam ovdje. Prihvaćen sam na najbolji mogući način. U posljednjih godinu dana sve je "pravljeno iz temelja". Prošlo ljeto stiglo je 19 novih igrača, novi sportski direktor i novi trener. No, nekako smo kliknuli na prvu. Dovedeš 19 novih i igrača i u prvenstvu završiš drugi. To drugo mjesto odvelo nas je u kvalifikacije za Ligu prvaka. Zato je taj uspjeh još veći", kaže.

Ostaje žal za ispadanjem iz Lige prvaka.I

"Ispali smo iz kvalifikacija za Ligu prvaka od danskog Midtjyllanda nakon jedanaesteraca. Moglo je to otići na obje strane, no što je tu je. Idemo dalje", kaže.

Prošle sezone u prvenstvu je njegova momčad završila na drugom mjestu.

Hrvoje Miličević

"Zadržali smo cijelu ekipu i doveli još četiri igrača. Stoga mislim da ćemo biti još bolji. Mislim da ćemo iz utakmice u utakmicu biti sve bolji. Utakmica protiv Partizana nam je tek treća službena u novoj sezoni, budući da ovdje prvenstvo počinje tek 27. kolovoza. Partizan je primjerice u natjecateljskoj formi, dok mi nismo. Liga je ovdje dosta izjednačena. Omonia se dosta pojačala, tu je i APOEL u kojeg je stigao Mateo Sušić i mislim da će liga biti neizvjesna. Jedino mogu reći kako mislim da ćemo biti bolji nego prošle sezone".

U klubu ima i nekoliko suigrača s našeg govornog područja.

"Sada je došao Kenan Pirić, a od prošle sezone je tu i Tomović koji je stigao iz Fiorentine kada i ja. Makedonac Trickovski je ovdje već šest godina, a na posudbu nam je stigao Miloš Gordić iz Crvene Zvezde".

Kada je u pitanju reprezentacija BiH, Miličević se ponovno nada pozivu.

"Bio sam na dva okupljanja. Sada je ponovno akcija u rujnu, pa ćemo vidjeti hoće li me izbornik zvati. Trenutno igram u jako dobroj formi, a sve je na izborniku".

Život na Cipru je fantastičan.

"Uistinu je sve odlično. Zemlja je mala i praktički nemamo karantene. Gostovanja su udaljena nekih 40-ak minuta, maksimalno sat vremena. Klima je fantastična, sunce je svaki dan. Prošle godine nisam obukao jaknu. U studenom je iznad 20 stupnjeva. Lijepo je ovdje živjeti", zaključio je Hrvoje Miličević za Hercegovina.info.

Ovaj bivši stoper Zrinjskog i Sarajeva igrao je u karijeri još za Pescaru i Teramo, Aktobe, L'Aquilu.