Hrvoje Maleš ipak odlazi iz Hajduka?

Josip Šimunić, Hrvoje Maleš, Hajduk, HNL, afera, Vlatko Marković, Zoran Mamić, Hrvoje Maleš, Željko Jovanović, Hrvoje Maleš, Hajduk, odlazak, Hrvoje Maleš, Hajduk
Nadzorni odbor ipak je ponudio predsjedniku Hrvoju Malešu mjesto izvršnog direktora, ali čelni čovjek kluba ne pomišlja prihvatiti novu ulogu.

- Meni ne treba uhljebljenje - kazao je bliskim prijateljima Hrvoje Maleš, pišu Sportske novosti.

Službenu izjavu nije Maleš dao jer prošli petak proveo je na križnom putu na otoku Hvaru. Ali kažu oni koji su imali prilike čuti emotivni monolog, kako je predsjednik dodao da neće od Hajduka u slučaju rastanka tražiti otpremninu kao većina djelatnika s menadžerskim ugovorima, koji su već ušli u sudske sporove s Bijelima. Dapače, Maleš je već javno rekao i zašto ga ne zanima mjesto izvršnog direktora, funkcija koja trenutno ne postoji na Poljudu i kreirala bi se samo za 33-godišnjeg magistra ekonomije iz Kaštela.

- Ako netko smatra da nisam kvalitetan predsjednik, zašto bih onda bio kvalitetan direktor. Zbog toga mi ne treba davati posao onako reda radi - ponosno je naglasio prvi čovjek kluba.

Nadzorni odbor radi polako, novog predsjednika traže u sjeni svih ostalih zbivanja u klubu, i ne treba očekivati da će se promjena dogoditi do lipnja, ali ponuda Malešu ozbiljan je korak. Nepunih godinu dana od dolaska na mjesto predsjednika Uprave, Maleš je u neugodnoj situaciji na Poljudu. Nije tajna da Hajduk ima velikih financijskih problema u podmirivanju obveza.

Unatoč svim zaklinjanjima članova NO o nedodirljivosti Maleša, te čuđenju na pitanje "traži li se novi predsjednik", činjenica je da je izbor prvog čovjeka Uprave Hajduka ponovno aktualiziran, pišu Sportske. Radi se potiho, razgovara se i čeka prilika. Više je kandidata u konkurenciji, a bude li potrebno, na mjesto predsjednika može, makar i privremeno, uskočiti Vjekoslav Hrabar. Zagrebački poduzetnik, nesuđeni predsjednik Hajduka kojeg je Kerum u zadnji tren zaustavio u preuzimanju mjesta čelnog čovjeka kluba krajem travnja prošle godine.