Hrvatski mediji donedavnog Plemića zovu "novim Brozovićem" i pozivaju HNS da reagira

Dinamo Astana
GNK Dinamo

Nogometaši zagrebačkog Dinama danas su i u uzvratnom susretu kvalifikacija za Ligu prvaka bili bolji od Astane. Nakon što su igrači Igora Bišćana slavili u Maksimiru 4:0, danas su bili bolji rezultatom 0:2, a strijelci za Dinamo bili su Mahir Emreli i Antonio Marin. Cijelu uitakmicu Bišćan je povjerenje dao i donedavnom nogometašu Zrinjskog Petru Sučiću.

On je oduševio medije u Hrvatskoj. Nazivaju ga "novim Brozovićem", a od HNS-a traže da reagira kako bi Sučić igrao za Hrvatsku.

Tekst kolega iz Sportskih novosti prenosimo u cijelosti.

"Rađa li se u Maksimiru novi Marcelo Brozović? Petar Sučić igrao je prvu službenu utakmicu za Dinamo od prve minute, a nitko neupućen to ne bi pomislio koliko je bio siguran. Dečko koji će u listopadu proslaviti 20. rođendan, i za kojeg će reći da ima pluća maratonca, pokazao je i kako je jak na lopti, da dobro vidi igru, te je s nekoliko poteza privukao pozornost i onih koji nogomet ne gledaju stručnim očima. Sudjelovao je u pojedinim od najboljih akcija Modrih, potvrdio priče s priprema kad su se i Dinamova struka i novinari ugodno iznenadili razinom nogomet koju donosi mladić pristigao iz Zrinjskog.

Dinamo Astana

Iako je Sučić u Dinamu prvenstveno zadnji vezni i trebao bi imati ulogu zamjenika Josipa Mišića, demonstrirao je da itekako može djelovati kao "osmica", da je "box to box" igrač, koji je puno više od trkača. Dao je naznačiti takav potencijal da je jasno kako ima još puno prostora za razvoj. Za Dinamo je Sučić kao bingo, dobitak koji ih je poljubio da nisu ni bili svjesni njegovih kapaciteta.

HNS ga mora ekspresno priključiti Hrvatskoj. Petar Sučić i dalje igra za BiH mladu reprezentaciju, dosad je nastupao protiv Hrvatske, a ne za nas, to nije neobično jer rođen je u Livnu i razumljivo je što nosi dres rodne zemlje, no Petar, koji je bratić Luke Sučića, želi zaigrati za Vatrene, pa s time ne treba čekati. Neka odmah igra za mlade, kao i Luka koji je ostavio Austriju zbog Hrvatske. Nećemo prejudicirati što će točno napraviti u karijeri, hoće li se doista razviti u pravog nasljednika Marcela Brozovića što bi bila sjajna stvar, ali šansu u hrvatskom dresu je zaslužio. Određene komunikacije, koliko znamo, po tom pitanju već postoje. Možda jednom zajedno u "kockastom" budu Sučić & Sučić", pišu Sportske novosti. 

Podsjetimo, Petar Sučić u Dinamo je iz Zrinjskog prešao za 200.000 eura, a mladi je reprezentativac BiH.