Hrvatski heroj pobjede nad Danskom Danijel Subašić briznuo u plač pred novinarima!

Danijel Subašić , Danijel Subašić , Hrvatska zemlja, Danijel Subašić
...u kojem joj je suparnik upravo domaćin natjecanja. Hrvatska i Rusija igraju u subotu s početkom u 20 sati.

Tri dana prije povijesne utakmice za obje reprezentacije, s novinarima su se na konferenciji za medije družili Danijel Subašić i Domagoj Vida.

Subašić je bio heroj utakmice protiv Danske, nakon nekoliko vrlo teških obrana u regularnom dijelu utakmice, a potom i tri obranjena jedanaesterca u raspucavanju.

* Koja je vaša tehnika branjenja i preranog izlaska s gol-linije?

"Suci nas puno upozoravaju da ostanemo na liniji. Normalno je da izađemo metar ispred linije. Mislim da je sve regularnog. Ne znam tko priča o tome", rekao je Subašić.

* Što se dogodilo kad ste bili Vidi na ramenima?

"Više njega leđa bole nego mene koji sam pao. Bila je nezgoda".

* Što ti je prolazilo glavom prije raspucavanja?

"Bio sam miran. Dan prije na treningu smo pucali penale i obranio sam ih pet, šest. Mislio sam si "daj Bože da i danas obranim kada treba". Poklopilo se. Hvala i dečkima koji su pucali, jer nije bilo lako. Veliki je to pritisak. Na kraju je sve lijepo završilo", rekao je Subašić.

* Bio si junak naše pobjede. Ne bi imao ništa protiv da junak bude netko iz polja?

"Ma nebitno. Bitno da mi kao ekipa i reprezentacija idemo dalje i da uveseljavamo naš narod. To je najbitnije. Ovo je kolektivni sport i svi smo zajedno i kada je dobro i kada je loše".

* Neki kažu da utakmica protiv Rusije neće biti teška za vas. Slažete li se?

"Ma sigurno će biti teška. Igraju kod kuće, imat će veliku podršku navijača i dobra su ekipa. Bit će teško, ali dodatna je motivacija zbog toga što će svi na stadionu biti protiv nas".

* Kakvu Rusiju očekuješ? Zatvorenu?

"Oni su domaćini. Valjda bi trebali napasti. Ne znam što bih rekao. Imaju dobru ekipu i dobre pojedince. Ići će iznad svojih mogućnosti, ali mislim da imamo odgovore na sve što nas čeka".

* Jesi li svjestan svoje popularnosti nakon utakmice protiv Danske?

"Nisam svjetstan. Drago mi je zbog toga što sam pridonio reprezentaciji i našem narodu. Najbitnija je ekipa. A popularnost? Jednu utakmicu su gore, drugu si dolje. Lijepo je živit u takvim trenucima. Neka potraju".

* Koji je igrač najopasniji za vas?

"Oni su pokazali da su dobri kao kolektiv. Dobro stoje u bloku i sjajno izlaze iz njega. Ne volim isticat pojedince. Dobra su ekipa".

* Mi koji nismo previše upoznati sa situacijom, koliko vam znači majica s likom Hrvoja Ćustića?

"Pa kada se to dogodilo...", rekao je Subašić i nakon toga briznuo u plač.

Mikrofon je nakon toga preuzeo Domagoj Vida.

* Jeste li nagradili Subu jer nas je odveo u četvrtfinale?

"Zna on što je napravio. No kao kolektiv smo napravili veliku stvar. Naš cilj je osvojiti naslov prvaka.

* Kako ste vi doživjeli utakmicu protiv Danske?

"Utakmica protiv Danske bila je veliki izazov, pogotovo nakon onog što se dogodilo prije dvije godine protiv Portugala na Europskom prvenstvu. Nadam se da će ovoga puta biti malo više sreće za nas i da ćemo na kraju podići trofej pobjednika".

* Rekli ste da nećete pričati do četvrtfinala?

"To je bio dogovor s gospodinom Packom. On je rekao da neću do osmine, a ja sam rekao do četvrtfinala. Nije cilj četvrtfinale. Cilje je jasan. Finale, osvojit medalju i doći kući".

* Taj dogovor pao je prije sedam, osam mjeseci. Bili smo na pragu da se ne kvalificiramo. Što se promijenilo?

"Nismo bili u dobroj situaciji. Bili smo u kanalu. Znali smo koliko smo dobri. Punili smo se elanom svakom utakmicom koju smo odigrali s novim izbornikom. Pokazali smo da se imamo pravo nadati velikim stvarima. Igramo jako dobro i s obzirom na to kakve igrače imamo treba vjerovati da možemo otići do kraja. Kada vidimo ljude u domovini to nam daje dodatni motiv i dodatna energija. Sve je na pravom nivou i nadamo se da će to još potrajati", poručio je Vida.

Dnevnik.hr