FOTO  Hrvatska uživa domaćinsku atmosferu. Pred hotelom ogromna zastava, Dohom se od jutra ori 'Zovi, samo zovi...'

Hrvatski navijači
Cropix

Hrvatska nogometna reprezentacija danas od 16 sati igra utakmicu 3. kola Svjetskog prvenstva protiv Belgije. Pozitivnim rezultatom (pobjedom ili remijem) Vatreni bi se sigurno plasirali u drugi krug Mundijala. 

 U prvoj utakmici turnira hrvatski su navijači ostali zasjenjeni brojnim i glasnim Marokancima, ali zato su mnogi iskoristili turističku vikend-varijantu protiv Kanade te u vrlo pristojnom broju napunili tribine i od prve do posljednje minute nosili su Dalićeve nogometaše. U međuvremenu, ta se vojska još dodatno omasovila, tako da će na Ahmad bin Ali stadionu u četvrtak "vatreni" uživati gotovo u domaćinskoj atmosferi.

image

Stotinjak hrvatskih navijača okupilo se jutros oko devet sati po lokalnom vremenu (sedam po hrvatskom) ispred hotela Hilton Doha kako bi priredili još jednu spektakularnu uvertiru u novu utakmicu Vatrenih na Svjetskom prvenstvu.

Napravili su to, podsjetimo, i uoči Kanade. Bila je to gesta koja je oduševila Zlatka Dalića, cijeli stručni stožer i, naravno, nogometaše koji uzvratili jednom sjajnom predstavom i pobjedom nad suparnicima iz drugoga kola (4-1).

Dio spektakularne predstave kojom su Vatreni ispraćeni na novu važnu utakmicu bila je, očekivano, i najveća hrvatska navijačka zastava. Dugačka je čak 200 metara i teška oko 100 kilograma, a sa sobom su je u Dohu donijeli naši navijači iz Crikvenice koji su na SP stigli još uoči utakmice s Marokom.

image

Ispred hotela Hilton Doha navijači su i u četvrtak zapjevali te time privukli pažnju igrača i stručnog stožera.

- Hoćemo pobjedu! Hoćemo pobjedu! - orilo se, a zatim je krenula i ona stara:

- Zovi samo zoviiii...

Ovoga puta reprezentativci i stručni stožer nisu se spuštali do plaže kako bi pozdravili navijače. Fokus je samo na utakmici s Belgijom...

Navijački show uoči Kanade je donio željeni rezultat, a nadamo se da će Vatreni i ovoga puta odgovoriti na isti način te nakon današnjeg okršaja s Belgijom (16h) izboriti osminu finala.

Noćna akcija

U noći prije utakmice sjajnu inicijativu izvela je udruga navijača CFE - Mi Hrvati. Oni su obojali i ukrasili nekoliko kamenih blokova ispred hotela Hilton.