HRVATSKA U NEZAVIDNOM POLOŽAJU Evo protiv koga bi mogli igrati u dodatnim kvalifikacijama

Hrvatska nogometna reprezentacija

Hrvatska reprezentacija ne ovisi sama o sebi u nastavku kvalifikacijskoj ciklusa za Europsko prvenstvo, nakon što je u listopadu izgubila u utakmicama protiv Turske (0:1 u Osijeku) i Walesa (1:2 u Cardiffu). Hrvatska je trenutačno trećeplasirana u kvalifikacijskoj grupi D, što znači da joj prijeti dodatne kvalifikacije za plasman na Euru. Isto tako, Hrvatska i dalje može biti osvajač skupine.

Da bi kao pobjednik skupine izborila Europsko prvenstvo u Njemačkoj, mora se poklopiti nekoliko stvari. Osnovni uvjet je da Hrvatska iz utakmica s Latvijom i Armenijom osvoji šest bodova, a zatim da Turska izgubi od Walesa, a Wales ne pobijedi Armeniju, piše Index.

Hrvatskoj prijete jake reprezentacije

Što se tiče dodatnih kvalifikacija, u slučaju da Hrvatska ne bude prva ili druga u skupini D, njen put do Eura u ovom trenutku započeo bi utakmicom protiv Estonije. U drugom polufinalu Poljska bi išla ili na Ukrajinu, Finsku ili Island. Domaćinstvo finala bi bilo odlučeno ždrijebom.

Postoji i scenarij prema kojem Nizozemska zauzima treće mjesto u kvalifikacijskoj grupi B. Tu poziciju drži trenutačno, iza Francuske koja je osigurala Euro i Grčke, koja ima tri boda više, ali i utakmicu više od nje. Bude li tako, drugi polufinalni par dodatnih kvalifikacija bit će Poljska i Nizozemska i pobjednik tog ogleda ići će na pobjednika susreta između Hrvatske i Estonije.