HRVATSKA DOČEKUJE TURSKU Zlatko Dalić otkrio tko kreće od prve minute

Zlatko Dalić
Pixsell

Vrlo važna utakmica za Hrvatsku i to u trenutku kada ima puno problema s izostancima važnih igrača.

"Ovo je ključna utakmica u borbi za Euro, tako je gledamo. Uvvijek je kod nas pritisak, netko fali, ali u načelu ovaj put smo bez dva najbolja napadača i kada god je bilo teško, netko od njih je zabio. Falit će nam jako puno, to je hendikep, ali imamo nove igrače koji će dobiti šansu. Sutra je prilika, igrat ćemo kao momčad i probati pobijediti", kaže Zlatko Dalić.

Josip Juranović i Bruno Petković nisu spremni za nastup još uvijek.

"Juranović i Petković kako sada stvari stoje sutra neće biti forsirani, bit će na klupi i želja nam je pripremiti ih za Wales. Mislim da bi bio prevelik rizik."

Prilično je jasno da će na lijevoj strani startati Josip Brekalo, u vrhu napada Petar Musa, a desno Mario Pašalić.

"Brekalo igra dobro u Fiorentini, on najviše voli igrati na lijevoj strani gdje mu se sada posve otvorilo, ali imamo tu i Majera i Vlašića. Pašalić je igrao dobro na desmojs trani kada god smo ga stavili i tu ga i vidimo. U fazi napada imamo Musu i Belju, Musa je u prednosti."

U ovim kvalifikacijama posebno dobro funkcionira hrvatska obrana.

"Od obrane počinje sve, tu leži cijeli ključ. Bitno nam je da je igramo kao cijela ekipa, tu smo jako dobri s mladim stoperima koji izrastaju u svjetske klase. Imamo solucije, sve mladi igrali puni samopouzdanja. Taj dio nam je jako bitan i iz njega crpimo samopouzdanje."

"Uvijek je bitno strpljenje, sutra posebno. Tri boda su nam važna, nebitno je kada zabijemo. Ovi naši igrači su digli ljestvicu jako visoko i u njih ne sumnjam. Moramo biti strpljivi, ne srljati i gubiti glavu. Moramo biti oprezni, igrati svoju igru i sve će doći na svoje."

Turska u Osijek dolazi s novim izbornikom, na klupu je stigao Vincenzo Montella.

"Za nas je teža situacija novi izbornik, stil, način igre. Igrači će se htjeti dokazati, dobar je trener, žečli igrati nogomet i bit će nam sigurno teže. Nismo mogli napraviti pravu analizu jer Turska s njim nije igrala, ali analizirali smo ga kroz klub."

Dalić se osvrnuo i na situaciji sa stadionima u Hrvatskoj, osim Osijeka, ostali stoje na mjestu.

"Nije potrebno da uopće nešto više govorimo, gdje smo bili 2018., tu smo i danas, po pitanju stadiona. A po pitanju nogometa smo u vrhu."