Hrvat je novi dragulj, zapeo je za oko cijelom svijetu

Roko Šimić
Pedro Nunes/REUTERS

Roko Šimić (20) bio je strijelac i asistent u pobjedi RB Salzburga protiv Benfice (2:0) u prvom kolu skupine D Lige prvaka, što mu je donijelo priznanje za igrača utakmice. Hrvatski napadač je u 15. minuti realizirao kazneni udarac, dok je u 51. nesebično asistirao Oscaru Gloukhu, iako je mogao sam završiti akciju.

"Roko Šimić: Salzburgov novi dragulj"

Die Presse u tekstu pod naslovom "Roko Šimić: Salzburgov novi dragulj" piše kako je Šimić oduševio na otvaranju Lige prvaka. "U pobjedi je pokazao vještinu i momčadski duh. Predstavio se na velikoj sceni. Ovakav je nastup prije dva mjeseca bio nezamisliv jer Šimić nije imao osobito važnu ulogu u dobro popunjenom napadu Salzburga", dodaje austrijski medij, koji podsjeća kako je u Salzburg stigao iz Lokomotive. 

"Sin bivšeg hrvatskog reprezentativca Darija Šimića bio je na posudbi u Zurichu tijekom drugog dijela prošle sezone. Kao da je ostavljen po strani. No mladi hrvatski reprezentativac iskoristio je priliku koja mu se otvorila, i to ne samo zbog ozljeda konkurenata, već i povjerenja trenera Gerharda Strubera.

Isprva se trudio, ali nije ga išlo. Prokletstvo je razbio 3. rujna protiv Rapida (Šimić je bio dvostruki strijelac u pobjedi 2:0, op. a.), a sada je zapeo za oko cijelom svijetu", dodaje Die Presse, dok je Kicker stavio naslov "Šimić se svijetu predstavio kao igrač utakmice" te napisao: "Činilo se da je Šimić na odlasku iz Salzburga. No sad se pokazao u prvoj utakmici grupne faze Lige prvaka."

"Činilo se da je Šimić na odlasku iz Salzburga"

Roko je sin slavnog hrvatskog reprezentativca Darija Šimića. U mladoj karijeri igrao je za Kustošiju, Lokomotivu, RB Salzburg i njegovu filijalu Liefering te Zürich, u kojem je prvih šest mjeseci ove godine proveo na posudbi.

Šimić je hrvatski U-21 reprezentativac. Ima 17 nastupa i osam pogodaka za mladu Hrvatsku. Ugovor sa Salzburgom vrijedi mu do ljeta 2025., a Transfermarkt mu vrijednost procjenjuje na pet milijuna eura.