Hoće li nogometaši od početka svibnja krenuti s treninzima?

 HŠK Zrinjski- NKŠiroki Brijeg
Hercegovina.info

Glavni tajnik NS BiH Adnan Džemidžić i izvršni direktor Sektora za sport Elmir Pilav sastali su se danas u Sarajevu sa predstavnicima Ministarstva zdravstva Federacije Bosne i Hercegovine.

Glavni cilj današnjeg sastanka je iznalaženje što kvalitetnijih rješenja zbog trenutačne situacije uzrokovane pojavom koronavirusa, kako bi se nogometaši vratili treninzima, te kako bi se nastavila natjecanja u organizaciji NS/FS BiH.

Na sastanku je zaključeno da će se pažljivo pristupiti početku trenažnog procesa nogometaša, ali tek nakon što nadležna državna i entitetska tijela donesu odluke o ublažavanju mjera koje su trenutno na snazi zbog proglašenja pandemije COVID-19.

Nastavljanje treninga i plan početka priprema će biti utvrđeni u skladu sa preporukama nadležnih zdravstvenih institucija u Bosni i Hercegovini.

U planu je održavanje sastanka i sa predstavnicima Ministarstva zdravlja i socijalne zaštite Republike Srpske.

S obzirom kako su iz Federalnog ministarstva zdravstva najavili kako će od početka svibnja početi s ublažavanjem mjera, postavlja se pitanje hoće li to značiti povratak treninzima nogometaša u BiH.