HNS izrazio žaljenje zbog odluke UEFA-e

"HNS izražava duboko žaljenje što je UEFA uskratila suglasnost pa se utakmica u ovom terminu evidentno neće moći odigrati usprkos želji oba nacionalna saveza. HNS, naravno, poštuje proceduru i prihvaća odluku UEFA-e u čijoj je ingerenciji konačna odluka u dogovaranju međunarodnih prijateljskih utakmica reprezentacija.

Svim prijateljima i simpatizerima hrvatske reprezentacije u Bosni i Hercegovini HNS obećava da će hrvatska reprezentacija u prvom mogućem sljedećem terminu - kada će to prema FIFA-inom kalendaru i aktivnostima reprezentacije biti moguće - odigrati ovakvu utakmicu.

Istodobno, Hrvatski nogometni savez veseli se pripremama i boravku u Međugorju gdje će hrvatska reprezentacija pronaći načine za druženje s hrvatskim navijačima", stoji u priopćenju HNS-a.

Prijateljski susret između Hrvatske i Zrinjskog neće se odigrati jer je UEFA procijenila da se radi o susretu velikog sigurnosnog rizika.

"Na temelju svih informacija koje smo dobili od dva nogometna saveza, UEFA je zabrinuta zbog rizika u pogledu sigurnosti vezane za prijateljski susret i stoga nije u mogućnosti dati odobrenje za ovu utakmicu", stoji u dopisu UEFA-e.

Hrvatski nogometaši će prvi dio priprema za utakmicu protiv Škotske do 2. lipnja odraditi u Međugorju nakon čega dolaze u Zagreb gdje će odraditi drugi dio.

Fena