HNL Dva Gruđanina na suprotnim stranama večeras u borbi za Ligu prvaka

Mirko Marić, Marko Tolić
Ilustracija/PIXSELL/NK Osijek

Osijek i Lokomotiva večeras će u Gradskom vrtu voditi borbu za drugo mjesto u HNL-u koje vodi u kvalifikacije za Ligu prvaka.

Dva Gruđanina večeras će biti na suprotnim stranama. Na jednoj strani Mirko Marić, a na drugoj Marko Tolić.

Osijek ima prednost domaćeg terena, no uskraćeni će Plavo-bijeli biti za podršku navijača.

Hrvatski nogometni savez iz samo njima poznatih razloga donio odluku da se posljednje kolo igra bez gledatelja, unatoč tome što je Nacionalni stožer dozvolio održavanje susreta po ranijim standardima, a to je 30% kapaciteta svakog stadiona. No, ljubitelje nogometa od HNS-a više ništa ne može iznenaditi.

S druge strane, Lokomotiva stiže rasterećena i ima povijesnu priliku, kojoj se nisu nadali uoči same sezone. Na klupi je odlični Goran Tomić pod kojim Lokosi igraju možda i najljepši nogomet od svih klubova u HNL-u.

Zanimljivo će biti pratiti i dvoboj dva hercegovačka golgetera. Mirko Marić vodeći je strijelac prvenstva s 19 postignutih pogodaka, dok se Marko Tolić u strijelce ove sezone upisao 11 puta.

Utakmica u Gradskom vrtu igra se s početkom u 21:05, a tko god pobjedi u ovom susretu, u Grudama će ljubitelji nogometa biti zadovoljni. Jedino što se ne smije dogoditi je neriješen ishod, koji bi Rijeku, uz pobjedu nad Istrom, odveo u Ligu prvaka.

Pri preuzimanju teksta, obavezno je navesti hercegovina.info i autora kao izvor te dodati poveznicu na autorski članak.